Stærk baghånd og mental styrke: Wozniacki igen mod verdenstoppen

Den danske tennis-darling Caroline Wozniacki er på den seneste verdensrangliste hoppet tre pladser frem. Nu er hun nummer 15 i verden.

Farumpigen Caroline Wozniacki har spillet sig til en 15. plads på verdensranglisten. Her ses hun ved medaljecermonien i Qatar Open, hvor hun tabte finalen. Foto: Noushad Thekkayil / Scanpix

Efter et længere fravær fra den absolutte verdenstop, nærmer tennisstjernen Caroline Wozniacki sig atter den forjættede top 10.

På den seneste verdensrangliste er hun gået tre pladser frem, så hun nu rangerer som nummer 15 i verden.

Det mindre hop op ad den prestigefyldte liste kommer efter danskeren spillede sig i finalen ved Qatar Open i sidste uge.

Det blev dog kun til en finaleplads ved turneringen, hvor Wozniacki tabte til tjekkiske Karolína Plísková. Tjekken rangerer i øjeblikket på verndesranglistens tredjeplads. 

Læs også Eks-træner øjner stor fremtid for Wozniacki

Alligevel lykkedes det for den danske tennis-darling at vise gode takter og slagfast stædighed undervejs i ørken-turneringen. Her sejrede hun over både den oplympiske guldvinder Mónica Puig og den fjerdeseedede polak Agnieszka Radwanska.

Caroline Wozniacki, der før sin professionelle tenniskarriere boede i Farum med sin familie, har gennem tennisåret spillet sig i stadig bedre form.

Hun startede året som nummer 20 i verden, men har efter turneringerne i Sydney, Melbourne og Qatar spillet sig i bedre og bedre form.

Ved Australian Open tabte Wozniacki i tredje runde til britiske Johanna Konta, efter at hun havde vundet overbevisende i sine to første opgør. 

Læs også Oprykkere fra Lyngby sejrede på udebane over tigrene fra FCN

Springet frem på ranglisten skyldes primært, at Caroline Wozniacki i år har skrabet flere point sammen end i den tilsvarende periode året før.

I 2016 startede hun meget slingrende og røg ud af Australian Open i første runde. Hun var i løbet af året nede og runde en plads som nummer 74, hvilket var hendes laveste placering i ni år.

Men med en flot periode i efteråret 2016 fik Wozniacki igen spillet sig i top-20.

I dag starter en ny WTA-turnering i Dubai med Caroline Wozniacki som deltager.

Her skal hun i første runde møde den unge russer Daria Kasatkina.

Læs også FCN-fans om boykot af Parken: Federe at se kampen på TV

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik