Samlet byråd bag nyt budget i Furesø

Budgetaftalen er to-årig og borgmesteren mener, Furesø kan klare sig uden spareøvelser i perioden

Samtlige partier har sat deres underskrift på den budgetaftale, der nu danner grundlag for Furesø Kommunes økonomi i årene 2017 og 2018. 

-Vi tilfører samlet 37 millioner kroner til velfærdsområderne, så vi fortsat kan holde et højt serviceniveau. Samtidig vil vi gerne udvikle kommunen i samarbejde med borgerne, så Furesø bliver et endnu bedre sted at bo, leve og arbejde, lyder det fra borgmester Ole Bondo Christensen (Soc.Dem)

Aftalen strækker sig over de næste to år. Og det betyder ifølge borgmesteren, at der ikke skal gennemføres besparelser i for eksempel 2018.

-Der er så meget luft i budgettet, at hvis der skulle være afdrift på en af forvaltningsområderne, så kan vi dækkke det ind.  Det giver os samtidig ro til at analysere og udvikle de store velfærdsområder fremover, siger han til TV 2 Lorry.

I budgettet afsættes der over 400 millioner kroner til investeringer i anlæg over de næste fire år. Det betyder nye daginstitutioner, nye idrætsfaciliteter, plejehjemspladser samt renoveringer af skoler, veje og legepladser.

Udover de politiske budgetforhandlinger, så bygger budgetforliget på en flere måneder lang inddragelsesproces, hvor borgere, råd og nævn har været i dialog med politikere og forvaltning om de konkrete forslag. Et velbesøgt borgermøde satte startskuddet til en officiel høringsproces, hvor der ved deadline var indkommet 54 bidrag.

-Jeg vil gerne takke alle, der har bidraget med viden og synspunkter i budgetprocessen. Det har været en uvurderlig hjælp i arbejdet med at strikke de rigtige forslag sammen”, sigerborgmester Ole Bondo Christensen

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere