Politikere siger nej tak til borgerforslag i byrådet

Et flertal i Furesø Kommunes Økonomiudvalg ønsker ikke, at borgerne får lov til at stille forslag i byrådet, som det eksempelvis er muligt i Rødovre.

Økonomiudvalget i Furesø Kommune har drøftet, hvorvidt borgerne skal have mulighed for at fremsætte et forslag til byrådet, som en forsøgsordning i Rødovre Kommune tillader. Hvis et forslag har 1305 underskrifter fra borgerne vil man lade borgmesteren fremsætte forslaget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Styrelsesloven tillader ikke, at borgere selvstændigt kan fremsætte et forslag til byrådet, I Albertslund Kommune er en lignende ordning tiltrådt, hvor antallet af underskrifter fra borgere svarer til, hvad ét mandat koster. Men heller ikke det ønsker man i Furesø Kommune.

Borgmester Ole Bondo Christensen, Soc.dem. og Neslihan Diksan, Soc.dem. mener, at forslag om, at borgerinddragelse skal styrkes gennem andre tiltag, og de mener ikke, at der er basis for, at støtte forslaget om at borgere kan fremsætte forslag til byrådet.

På den anden side mener Socialdemokraternes gruppeformand i byrådet, Preben Sandberg Pettersson, at det er ærgerligt, at et flertal i Økonomiudvalget ikke ønsker at give borgerne mulighed for at rejse sager på dagsordenen af egen drift.

Radikale Venstres Helle Katrine Møller og Enhedslistens Øjvind Vilsholm var fortalere for forslaget, derdog som beskrevet ikke havde et flertal bag sig. Øjvind Vilsholm har nu bedt om at få sagen behandlet af hele byrådet.

- Folketinget har allerede vedtaget, at en borger kan få et beslutningsforslag fremsat i folketinget, hvis 50.000 borgere har skrevet under på forslaget. Enhedslisten foreslår derfor, at byrådet vedtager, at borgere i Furesø Kommune får mulighed for at fremsætte beslutningsforslag for byrådet, hvis 150 stemmeberettigede borgere har skrevet under på forslaget, bemærkede Øjvind Vilsholm dengang.

Byrådet i Furesø har længe arbejdet med at styrke og udvikle samarbejdsformerne med borgerne. Tidligere drøftelser har peget på en række forslag til andre kanaler, hvor politikere og borgere i fællesskab kan udvikle kommunen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere