Politi-humor hjælper tavs skulptur hjem

En bronzeskulptur er vendt hjem til Farum Kulturhus efter et år på farten.

I september sidste år mistede Farum Kulturhus den bronzeskulptur, der i flere år havde sin plads for kulturhuset. Men nu - mere end et år efter - er skulpturen dukket op i hel stand. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjællands Politi efterlyste nemlig ejeren af skulpturen, som de tilsyneladende har haft stående siden foråret.

- Vores hittegodscenter i Hillerød har fået besøg af en noget stille gæst, der i foråret indlogerede sig uden yderligere information om, hvorfor den nu bor her. Den virker ikke synderligt interesseret i at snakke med politiet og bærer ikke identifikation, ligesom vi ikke har kunnet finde frem til pårørende. Vi mistænker, at den kan være stukket af fra nogen - men ikke, at der er noget ulovligt indblandet, skrev politiet på sin Facebook torsdag.

Politiet fik straks reaktioner, og de var meget forskelligartede.

For eksempel skrev Lizzi Grane Love, at 'den er så grim, at den er rendt hjemmefra', mens politiet også roses for at have humor.

Lisbeth Plüger undrer sig dog over, at politiet fremlyser skulpturen, når tyveriet har været anmeldt tidligere af Farum Kulturhus.

I Farum Kulturhus er der glæde over, at skulpturen er fundet, og Zanne Jahn er bestemt ikke enig i, at den skulle være grim.

- Selvfølgelig har jeg en speciel forhistorie med den skulptur, men folk har været meget kede af, at den forsvandt. Den var elsket, og der var nærmest landesorg. Jeg har savnet skulpturen og er lykkelig over, at der er fundet. Jeg ved ikke, hvor den kommer til at stå fremover, for vi har jo placeret en skulptur af Joseph Salamon på stedet. Men det må jeg snakke med borgmester Ole Bondo Christensen om, siger Zanne Jahn til Frederiksborg Amts Avis.

Joseph Salamons granitskulptur fra 1989, der i mange år stod foran den nu forladte rådshusbygning i Farum, blev efter tyveriet flyttet til sin nuværende placering. Idémanden bag flytningen var byrådspolitikeren Per Kattrup (UP).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Tivoli fredagsrock

Tivoli udsætter Fredagsrock - lancerer nyt musikkoncept i stedet

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere