Nik & Jay støtter lokal skatepark med en stor pose penge

Takket være de to berømte popsnedkere Nik & Jay er man nu kommet et væsentligt skridt nærmere en ny skatepark i popduoens hjemby Værløse.

Billede af Nik & Jay. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix Ritzau

Nik & Jay holdt tilbage i efteråret koncert i Kulturhuset Galaksen i Værløse, og her skulle overskuddet gå til en skatepark, som en borgergruppe har forsøgt at stable på benene.

Ifølge Furesø Avis endte overskuddet på 53.000 kroner, og det glæder skateparkens initiativtager Rasmus Bogø.

- Det er en god start. Vi er rigtig glade og stolte over, at Nik & Jay lavede deres koncert til gavn for det her projekt. Jeg havde ikke hørt fra kommunen om beløbet, før du fortæller mig det, men 53.000 kroner er en god start, også selv om der er langt op til de små tre mio. kroner, vi skal bruge til projektet, siger han til Furesø Avis.

Læs også Publikum rasende på Tivoli efter Nik & Jay-koncert

Forsøger at skaffe flere midler

På Facebook har gruppen ’Furesø Skatepark’ omtrent 600 medlemmer. Der er nedsat en arbejdsgruppe på fem personer, der siden projektets begyndelse tilbage i 2016, har været i dialog med Furesø Kommune.

Initiativtagerne begyndte sidste år skaffe at fondsmidler og sponsorer i lokalsamfundet, og netop nu er de ved at oprette en støtteforening.

Rasmus Bogø forventer, at kommunen vil gå ind og bakke økonomisk op om skateparken, og han fortæller, at kommunen og initiativtagerne ønsker, at den kommer til at ligge på Flyvestationen, hvor den vil have en central placering i forhold til byerne Kirke Værløse, Jonstrup, Hareskov og Værløse.

Læs også En dag tilbage: Kondomer, Nik & Jay og jordplakater

Nik: "Et godt formål"

Niclas Petersen, bedre kendt som Nik (fra Nik & Jay, red.) udtalte til Furesø Avis tilbage i september, før støttekoncerten, at de gerne ville bakke om projektet for at skabe nogle gode rammer for kommunens unge.

- Vi syntes fra starten af, at overskuddet skulle gå til et godt formål, når vi skulle tilbage til Værløse. Da forslaget med skaterbanen kom frem, tænkte vi; ja selvfølgelig. Det var både noget rekreativt for de unge, for vi ved godt, hvordan man keder sig i forstæderne, men vi ved også, hvordan det omvendt kan gøre noget utrolig positivt for ens liv, hvis man finder nogle ting, som man er god til for - eksempel skate eller lave musik, sagde han. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?