Kvinde uden kørekort i uheld: Dumpet fem gange til teoriprøven

Kvinde kan ende med velvoksen regning efter køretur uden kørekort

Det kan blive dyrt at bevæge sig ud i trafikken uden kørekort - i hvert fald, hvis man vælger at sætte sig bag rattet.

-Hvad enten du aldrig har taget dig et kørekort, eller kørekortet er blevet taget fra dig igen, så betyder et manglende kørekort, at du skal lade være med at køre bil. Punktum og basta. 

Sådan skriver Nordsjællands politi i et Facebookopslag, hvor man kan læse historien om en kvinde, der kom gruelig galt afsted, da hun forleden valgte at køre bil i Farum.

Kvinden kom fint trillende afsted, og alt var godt. Men da en anden bilist ikke overholdt sin ubetingede vigepligt, så gik det galt. De to biler stødte sammen, og der skete en del skade på bilerne. Nu kunne man så tro, at sagen sluttede der og at kvinden bare kan vente på at få penge fra modpartens forsikringsselsab, så hun kan få fikset sin bil. Men sådan kommer historien næppe til at ende.

Dumpet fem gange

For den uheldsramte kvinde har nemlig ikke noget kørekort, selv om hun i den grad h a r forsøgt at anskaffe sig et.

-Da vi ankom til stedet, forklarede kvinden, at hun ikke kunne fremvise os et kørekort, fordi hun ikke havde fået taget et. Endnu. Hun var dog i gang, og forhåbentlig var sjette gang lykkens gang, når hun snart skulle op til teoriprøve igen, skriver Nordsjællands politi i deres Facebook-opalg.

Og så er det, at det kan gå hen og  blive en dyr affære for den hård prøvede kvinde.  Dels står hun til en bøde på 7.000 kroner, fordi hun har kørt bil uden kørekort - og så er der den forsikringsmæssige side af sagen med to skadede biler.  I den sag er hun formentlig anderledes stillet, netop fordi hun kørte uden kort.

-Derudover kan regningen for skader ved et færdselsuheld, hvor en part ikke har et gyldigt kørekort, nogle gange ende et andet sted end ved et forsikringsselskab, og det kan altså potentielt blive endnu dyrere for kvinden uden kørekort, lyder det fra Nordsjællands politi.

Og så er det, vi vender tilbage til politiets indledende opfordring:

-Hvad enten du aldrig har taget dig et kørekort, eller kørekortet er blevet taget fra dig igen, så betyder et manglende kørekort, at du skal lade være med at køre bil. Punktum og basta. 

Du kan læse Nordsjællands Politis Facebook-opslag her:

 

Læs også Færdelsuheld: To kvinder gik direkte ud foran en varebil

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik