Krible krable-jagt: Børn ruller insektmobilen ud

Rekordmange børn skal udforske naturen denne uge. 5.z fra Lille Værløse Skole åbnede ballet med at rulle en specialkonstrueret insektmobil ud.

Det lignede næsten en scene fra Ghost Busters, da 5.z fra Lille Værløse Skole åbnede Naturens Uge og rullede en specialkonstrueret insektmobil ud for at undersøge Lille Værløse Flyveplads' kriblende beboere.

Bevæbnede med hjelme med insektnet og rulleskøjter, cykler og løbehjul fulgte børnene trop med insektmobilen og kørte ud for at fange det, der normalt klasker mod forruden, når man kører på landevejen om sommeren.

Rekordmange børn skal ud i naturen 

På søndag er det Naturens Dag - en årlig mærkedag for natur og naturoplevelser, som markeres af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet med arrangementer for skoler og institutioner ugen igennem.

quote Det er rigtig dejligt, at så mange børn kommer ud i naturen i naturens uge.

Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening

Insektmobilen åbnede ballet i mandags, og i løbet af ugen skal 154.500 børn udforske den danske natur - et tal, der med længder slår sidste års 90.000 tilmeldte. 

- Det er rigtig dejligt, at så mange børn kommer ud i naturen i naturens uge. Og vores håb er jo, at de kommer hjem og fortæller deres familier om, hvad de har set og oplevet, så de voksne også får lyst til at komme ud til den store dag om søndagen, hvor der er masser af naturarrangementer at vælge imellem, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.   

Alt fra svampejagt til fisketur

Naturens Dag arrangeres hvert år af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet i samarbejde med Nordea-fonden. 

Den falder anden søndag i september - og i år er det altså den 10. september.

Her inviterer foreninger i hele vores område til arrangementer i naturen.

I Tisvildeleje kan man eksempelvis komme på svampetur i skoven sammen med Danske Naturister, man kan fiske i Sct. Jørgen søerne i København med Fiskeringen, og på Skovskolen i Nordsjælland kan man prøve kræfter med bue og pil.

- Vi vil gerne åbne naturen som et rum for oplevelser, glæde og fællesskab for alle aldre. Med årets tema håber vi, at både børn, unge og voksne får øjnene op for naturens alsidighed, og hvor mange muligheder der er for at opleve naturen, om det så er på hjul i skoven, under vandet med snorkel, fra en båd eller kajak helt tæt på kysten eller rundt om bålet med venner og familie, siger Lars Mortensen, formand i Friluftsrådet, i en pressemeddelelse.

Du kan se og søge i alle arrangementerne her.

Sådan bruger vi naturen