Klub fik stjålet både til 30.000: Nu kan et bådhus være på vej

En kano- og kajakklub ved Furesø har ikke noget bådhus. Det betyder, at de får stjålet kanoer og kajakker for mange penge. Men nu er der måske et bådhus i sigte.

Farum Kano- og Kajakklub har intet bådhus til sine kajakker og kanoer. De er i stedet låst fast med kædelåse. Foto: Erik Refner - Scanpix & Ritzau

Farum Kano- og Kajakklub har haft massive problemer med, at de kajakker og kanoer, som de har tøjret fast ved Furesø, bliver stjålet.

Så er det let at liste en bil derned i ly af natten, klippe bådene fri, laste dem på en bil og køre til Sverige for at sælge dem.

Arne Kølbæk-Pedersen, bestyrelsesmedlem i Farum Kano- og Kajakklub

Nogle koster sågar 30.000 kroner stykket.

- Vores både ligger i det fri i jernstativer. Selvfølgelig er de låst fast med kædelåse. Det hjælper bare ikke, når tyvene bruger den store 'universalnøgle' også kaldet en bidetang. Så er det let at liste en bil derned i ly af natten, klippe bådene fri, laste dem på en bil og køre til Sverige for at sælge dem, siger Arne Kølbæk-Pedersen, bestyrelsesmedlem i Farum Kano- og Kajakklub, til Furesø Avis. 

Læs også Book en gratis nat på havet: Husk sovepose

Derfor har klubben i mange år kæmpet for at få et bådhus ved søens bred, men indtil nu har kommunalbestyrelsen afvist det, fordi området er fredskov og dermed omfattet af søbeskyttelseslinjen.

Nu har kommunen imidlertid sagt ja til at sende en ny lokalplan i høring, der vil gøre det muligt for kajakklubben at opføre et nyt bådhus på 162 kvadratmeter, skriver Furesø Avis.

Bådhuset skal bygges på det offentlige areal, Skallepanden, som Furesø Kommune ejer. 

Læs også Lyserød lørdag: Kajak-kvinder med kæmpe kasser indtog Furesø

Et bådhus der passer ind i naturen

Klubben har fået hjælp fra DGI's arkitekt til at tegne det nye bådhus, der skal bygges i træ.

Bådhuset skal for så vidt muligt laves på en måde, så det passer sammen med klubhuset, der er en bevaringsværdig bjælkehytte fra 1925, og søen og skoven omkring det. 

Man har i otte år ønsket at have et bådhus, og men det er først nu, at klubben er tæt på at realisere sine ønsker. Arne Kølbæk-Pedersen pointerer overfor Furesø Avis, at den 400-mand store klub er den eneste bådklub i Furesø, der ikke har et bådhus.

Farum Kano- og Kajakklub skal selv betale for at opføre bådhuset.

Her ses tegningerne af bådhuset, som det fremgår af lokalplanen, der nu er i høring. Foto: Furesø Kommune

Læs også Miljøkajak går i vinterhi: Nu kommer den maritime affaldsspand

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?