Husejere i Nordsjælland har tjent en halv million på fem år

Kvadratmeterprisen på huse i Nordsjælland er steget markant de sidste fem år. Lave boligrenter og høj beskæftigelse er med til at give stigningen.

Husejere i Nordsjælland kan være glade for, at prisen på deres hus er steget voldsomt de sidste fem år. Foto: Nybolig

Ifølge de nyeste tal fra Finans Danmark, som Nybolig har analyseret, er huspriserne i Nordsjælland steget med 24 procent siden 2012. Kvadratmeterprisen er gået fra 16.672 kroner i 2012 til 20.680 kroner i andet kvartal af 2017.

Generelt viser tallene, at der er bred fremgang på det nordsjællandske marked for parcelhuse.

Thomas Hovgaard, relationschef i Nybolig

Stigningen svarer til, at et gennemsnitligt parcelhus på omkring 140 kvadratmeter er blevet hele 560.000 kroner mere værd på de fem år.

- Priserne varierer selvfølgelig fra kommune til kommune, men generelt viser tallene, at der er bred fremgang på det nordsjællandske marked for parcelhuse, hvor særligt det sidste års tid med højkonjunktur har sat sit markante præg på priserne, siger relationschef i Nybolig, Thomas Hovgaard, i en pressemeddelse.

Læs også Eksplosiv stigning i hussalg i københavnske forstadskommuner

"En helt ny optimisme og tro på boligmarkedet"

Kun København har haft større prisstigninger end Nordsjælland. Og det er især huspriserne i Furesø, som er med at skabe udviklingen i huspriserne.

Der er ingen tvivl om, at vi oplever et stærkt boligmarked i øjeblikket, hvor efterspørgslen stiger.

 Karen Marie Terman, indehaver af Nybolig Værløse, Andreasen & Terman.

Ifølge Finans Danmarks tal er kvadratmeterprisen i Furesø Kommune 26.596 kroner. En stigning på godt 33,5 procent siden 2012. Og hos ejendomsmæglerne i området kan man godt mærke udviklingen.

- Der er ingen tvivl om, at vi oplever et stærkt boligmarked i øjeblikket, hvor efterspørgslen stiger. Det er, som om der er kommet en helt ny optimisme og tro på boligmarkedet, selvfølgelig stærkt bakket op af lave renter og høj beskæftigelse, siger Karen Marie Terman, indehaver af Nybolig Værløse.

Gennemsnitskvadratmeterprisen på parcelhuse er på landsplan steget med 19 procent og ligger nu på 13.177 kr./m2. 

Se hvordan kvadratmeterprisen i Nordsjælland har udviklet sig:

  Foto: Nybolig

Læs også Nordsjællændere taber flest penge på hussalgTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik