Gammel flyvestation forvandles til bofællesskaber: Vil du leve her?

Lige nu søger man interesserede til en af flyvestationens nye bofællesskaber.

Hærens piloter lettede engang fra området i sine fly. Bomberne bragede under 2. verdenskrig. Og i nyere tid er der optaget spillefilm på stedet. 

Værløse Flyvestation har en ganske særlig historie, og om ikke særlig lang tid tilføjes et nyt kapital til den. 

Inden for de kommende år vil et helt nyt samfund med masser af rækkehuse og lejligheder nemlig været skudt op i området. 

Flere nye bofællesskaber etableres, og der er stadig plads til interesserede, oplyser bofællesskabet Staldhusene til TV 2 Lorry. 

Her inviterer man den 19. august til picnic, så interesserede kan møde de familier, der allerede har dedikeret sig til projektet. 

Fællesspisning og tæt sammenhold lokker

På nuværende tidspunkt har 17 familier dannet en forening, som har fortrinsret til at købe cirka 40 boliger, der opføres i området af bygherren Nrep i 2019.

Aftalen lyder, at i hvert fald 60 procent at husene skal kunne besættes af foreningen, hvorfor flere familier skal hverves. 

- Vi leder efter mennesker, der deler vores værdier. Tolerance, sammenhold, diversitet og så især økologi og bæredygtighed, forklarer den kommende beboer i området Louise Hannil Hedensted til TV 2 Lorry. 

Selv er hun ikke i tvivl om, hvorfor hun skal bo på den gamle flyvestation.

- Vi vil gerne have mere fællesskab i hverdagen. Og vi vil gerne have et dejligt sted til vores 11 måneder gamle søn. Han skal have gode legekammerater og flere voksne omkring sig, som kan bidrage. Vores fællesspisninger vil forhåbentligt også give os mere tid i hverdagen, argumenterer hun. 

FLYVESTATION VÆRLØSE

Ildsjæle kæmper projektet videre

Louise Hannil Hedensted og hendes familie var allerede skrevet om til en bolig ved Værløse Flyvestation hos EcoVillage, der er en virksomhed, som opfører økolandsbyer i både Roskilde, Lejre, Vejle og på Amager. 

EcoVillage droppede dog sine planer i Furesø Kommune, da man ikke fandt projektet rentabelt, og derfor er Louise Hannil Hedensted med flere andre familier nu selv begyndt at føre projektet videre.

De har lavet deres egen hjemmeside, facebookside og en aftale med Nrep, således at bofællesskabet Staldhusene alligevel bliver til noget. 

- Vi vil være med i en overordnet grundejerforening, der skal bruge den ene af hangarene derude som fælleshus og sportshal. Man er også ved at sætte flyvestationen i stand, så det bliver en rigtig lille by i byen, fortæller Louise Hannil Hedensted. 

12. juni 1959 overdrog den amerikanske ambassadør Val Peterson 12 Super-Sabre F-100 til Danmark som en våbengave fra Amerika til Danmark. Flyvestation Værløse har ikke været brugt af hæren siden 2008.
12. juni 1959 overdrog den amerikanske ambassadør Val Peterson 12 Super-Sabre F-100 til Danmark som en våbengave fra Amerika til Danmark. Flyvestation Værløse har ikke været brugt af hæren siden 2008.
Foto: Walther Månsson - Ritzau Scanpix

Flyvestation vil blive til fire boligområder

TV 2 Lorry har tidligere fortalt om flyvestationen og det gamle kontroltårn, der bliver åbnet for alle. 

Det er et andet bofællesskab i området, Bofællesskabet Mageløse, som med støtte fra Realdania har taget initiativ til det projekt. 

Mageløse kommer til at bestå af 29 familier, der, hvis planen holder, flytter ind i området i slutningen af 2018. 

Her er der allerede familier på venteliste. 

Miljø-, Plan og Teknikudvalget i Furesø Kommune har i alt godkendt fire nye boligområder på Flyvestation Værløse, herunder bofællesskaberne Mageløse og Staldhusene.

 
 
Foto: Mageløse

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere