Furesø-borgmester til vrede borgere: Det har hele tiden været planen

Mere end 100 boligejere ved den tidligere Flyverstation Værløse føler sig ført bag lyset af Furesø Kommune.

Vrede, frustrationer og protester.

quote Hvis man har en god ejendomsmægler og er interesseret i det sted, man flytter hen, så går jeg ud fra, at man orienterer sig i det plangrundlag, der er

Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune

Siden december 2015 har over 100 boligejere i Furesø Kommune i Nordsjælland følt sig dårligt behandlet af kommunen, der har valgt at bebygge et naturskønt område ved den nedlagte Flyvestation Værløse.

De mange borgere, der har købt hus i Laanshøj-området, har ikke regnet med, at de grønne områder, der lokkede dem til, skulle bebygges med 160 nye boliger.

Fik først besked to år senere
Selvom Furesø Kommune allerede i januar 2014 modtog en ansøgning om en ny lokalplan, som fire måneder senere udmøntede sig i gennemarbejdet koncept for et helt nyt boligkvarter, så hørte boligejerne i Laanshøj først om den nye lokalplan i december 2015.

Og i februar 2016 blev der holdt de første borgermøder, hvor utilfredsheden med kommunen ikke var til at tage fejl af. Dialogen i det foregående år har blandt andet betydet, at foralget til lokalplanen er blevet delvist ændret for at bevare det grønne område.

Antallet af boliger er blevet reduceret i forhold til den oprindelige plan, og man har også besluttet at byggehøjderne skal være lavere. Desuden er der for hvert område krav til bygningstyper, farvevalg, tagkonstruktioner og vinduer, der er afstemt med de eksisterende bygninger på Laanshøj. 

Borgmester afviser kritik
Borgernes frustrationer mod Furesø Kommune er dog fortsat intakte. Henriette Moos, der er formand for en beboerforening, der forsøger at stoppe kommunens planer, forstår stadig ikke, hvordan planerne kan lade sig gøre.

- Når man har læst lokalplanen, er der nogle ret klare specifikationer af, hvor der skal bygges i området, og hvor der ikke skal bygges. Nu skal der så bygges i nogle ret store områder, der specifikt har været udpeget som grønne arealer, siger hun til DR.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) afviser kritikken. I kommunen henviser man til, at der har ligget overordnede planer for området i en kommuneplan, der blev vedtaget for 12 år siden, og at borgerne derfor har haft rig mulighed for at sætte sig ind i sagen.

- Der ligger en kommuneplan, og den giver mulighed for udbygningen og færdiggørelsen af Laanshøj. Det har i høj grad været plangrundlaget i alle årene, siger borgmesteren til DR.

Byrådsmedlem stemmer nej
Byrådsmedlem Ole Holleufer fra Liberal Alliance har fået nylig erklæret sig uenig med kommunen, da han ikke mener, at lokalplansforslaget for Laanshøj holder sig inden for rammen af den tidligere kommuneplan.

Han har derfor meldt klart ud, at han ikke agter at stemme ja til planen.

- Borgerne skal kunne stole på deres kommune. Når Furesøs borgere eller nye borgere, der er flyttet til Furesø, foretager en meget betydelig investering i en bolig, skal man naturligvis kunne stole på de rammer, der gælder for området. For mig at se er det tydeligt, at forslaget til Lokalplan 122 ikke holder sig inden for rammen af den tidligere kommuneplan og lokalplan, sagde Ole Holleufer for nylig til Furesø Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere