Furesø: Ægtepar i forgæves protest over "flyvende personer"

Furesø Kommune har givet tilladelse til paragliding over den gamle Flyvestation Værløse

Engang var det brummende og hylende militærfly, der lettede og landede på Flyvestation Værløse. Men så lukkede flyvestationen. Stilheden satte ind og området blev omfattet af en masse nye planer. Men fremover kommer der igen liv i luften over den gamle flyvestion, for Airwave Paragliding Klub har fået tilladelse fra Furesø Kommune til at bruge en del af arealet til deres hobby - paragliding.

Tilladelsen er gået glat igennem - men en enkelt nabo til flyvestationen - et ægtepar, der bor klos op ad området - bryder sig bestemt ikke om planerne. Det skriver Lokalavisen.dk.

quote Det er en klar krænkelse af privatlivets fred

Naboer til flyvestationen

-Det er en klar krænkelse af privatlivets fred. Vi oplever desværre, at der bliver presset flere og flere upassende ting ind på den tidligere flyvestation i en sådan grad, at vi savner vores tidligere flyvestation. Det er helt upassende, at disse flyvende personer skal være tæt på nyt byggeri og kommende byggeri", skriver ægteparret ifølge Lokalavisen.dk i deres høringssvar til kommunen.

Men klagen var altså ikke nok til at forhindre en tilladelse. For Furesø Kommune har givet grønt lys til projektet.

 

 

Nu skal der paraglides over den gamle flyvestation
Nu skal der paraglides over den gamle flyvestation
Foto: Google maps

Klubben har til kommunen oplyst, at der maksimalt vil være 5-6 piloter i luften ad gangen, og at der primært flyves i tidsrummet 7.00-17.00 om sommeren og i tidsrummet 11.00-15.00 om vinteren.  Klubben har desuden redegjort for, at en paraglider letter og lander ved en løbehastighed på 5-10 km/t, og at udstyret er let og i blødt materiale, så  risikoen for skade ved en eventuel kollision vurderes at være minimal.  

Furesø kommune har efter at have behandlet sagen - givet tilladelse til 3.000 operationer om året. Paragliderpiloterne trækkes i luften fra elektrisk drevne spil, der er monteret på en bil - og det betyder altså, at der ikke skal, installeres faciliteter på landjorden.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Tøjet længe leve 22

playMalene ejer kun 40 stykker tøj: Her er hendes guide

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere