Festival får underskudsgaranti fra kommune, så den kan overleve

Furesø Festival fik stort underskud første år. Nu går kommunen ind og dækker op til 150.000 kroners underskud, så festivalen kan finde sted til sommer.

Til sommer vil der igen være musik ved Furesøbad, når Furesø Festival med underskudsdækning fra kommunen finder sted. Foto: Torben Christensen - Ritzau Scanpix

Når man hører ordene kunstigt åndedræt og Furesøbad i samme sætning, er det sjældent godt nyt.

Men det er det i dette tilfælde.

For Furesø Festival, der finder sted ved Furesøbad får nu kunstigt åndedræt fra Økonomiudvalget i Furesø Kommune, så den kan overleve endnu et år med underskud.

Økonomiudvalget har således øremærket 150.000 kroner til festivalen i en såkaldt underskudsgaranti. Det betyder, at den spæde festival kan fortsætte endnu et år og tilmed overleve et underskud. 

Læs også Unge opfører opera fra KZ-lejr

Det skriver Furesø Avis.

- Det betyder meget, at vi har fået den her underskudsgaranti. Det skaber selvfølgelig noget tryghed, men der er også en stor signalværdi i, at kommunen støtter op og viser et større engagement, så det synes jeg er helt vildt positivt, siger Jakob Seierø, der er en af festivalens to arrangører til Furesø Avis.

Sidste år kom festivalen ud med et underskud på 380.000 kroner. Derfor er den økonomiske opbakning fra kommunen også nødvendig for festivalens overlevelse.

- Underskudsgarantien er ikke en pose penge, så vores mål er stadigvæk at lave en festival, der ikke giver underskud. Det skal kunne løbe rundt, og økonomien skal være drevet af lokale mennesker, sponsorer og folk der køber billetter, siger Jakob Seierø til avisen. 

Festivalen finder sted den 31. august og 1. september.

Læs også København får Danmarks første statue af en sort kvinde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?