FC Nordsjælland-træner stopper til sommer

FC Nordsjælland skal på jagt efter en ny cheftræner, når Kasper Hjulmand har kontraktudløb til sommer. De to parter er blevet enige om at skilles.

FC Nordsjælland har haft et noget omtumlet efterårssæson. 

Efter en tredjeplads i Superligaen sidste sæson, er holdet gået til vinterpause på en niendeplads, og de unge nordsjællandspillere blev tilmed slået tidligt ud af pokalturneringen af Vendsyssel FF. 

Foruden pointjagten skal klubben nu også på jagt efter en cheftræner frem mod sommerferien, hvor klubbens nuværende træner Kasper Hjulmand stopper, når sin kontrakt løber ud. Det oplyser Superliga-klubben i en pressemeddelelse. 

Cheftræner over to omgange

Kasper Hjulmand har været træner i Farumklubben siden 1. januar 2016. Han var også cheftræner i klubben fra 2011-2014, hvor han blandt andet kunne løfte det helt store trofæ sammen med spillerne, da FC Nordsjælland vandt Superligaen i sæsonen 2011/2012.

Efter sin første trænerperiode med stor sportslig succes i FC Nordsjælland tog han en tur syd for den danske grænse til Mainz 05 i den bedste tyske række, hvor resultaterne udeblev. Derfor drog han tilbage til Farum, men nu skal Hjulmand atter prøve kræfter med det store udland. 

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi anser Kasper Hjulmand for at være en fremragende fodboldtræner og et fantastisk menneske, som på alle måder matcher med klubben her. Men i vores tætte dialog, er det blevet tydeligt for os, at Kasper ønsker, og føler sig klar til, en ny udfordring, mens vi fra klubbens side gerne vil have en afklaring på, hvem der skal stå i spidsen for vores Superligahold efter sommer, siger sportschef Carsten V. Jensen.

Dialog med udenlandsk klub

I slutningen af den forgangne uge var Kasper Hjulmand, med FC Nordsjællands viden og accept, på besøg i en større udenlandsk klub for at diskutere en mulig fremtid. 

Det er dermed to enige parter, som skilles ad, når forårssæsonen slutter. FC Nordsjælland oplyser, at de langt hen ad vejen ikke vil forhindre deres personale i at komme videre, når den rigtige mulighed byder sig, men at tidsfristen i denne situation var for kort.

- Der var i weekenden konkret interesse i Kasper fra en større europæisk klub, som ønskede ham som cheftræner med omgående virkning. Det tager både han og vi som en stor anerkendelse, og vores indgangsvinkel til det var, at vi var åbne for at finde en løsning, som alle parter kunne være tilfredse med. Det viste sig desværre ikke at være muligt klubberne imellem med den korte tidsramme, som viste sig at være til rådighed, udtaler sportschef Carsten V. Jensen. 

Uændret taktisk tilgang

FC Nordsjælland fortæller videre, at Kasper Hjulmand fortsat er ved roret, når forårssæsonen bliver skudt i gang. 

De er allerede i gang med at finde den bedste løsning på, hvem der kan erstatte ham, når tiden er inde. 

- Vi kommer til at kigge internt. Vi kommer til at kigge eksternt. Det eneste, som vi med 100 procent sikkerhed kan sige nu, er, at vi kommer til at bevare den klare linje, vi har i vores måde at gøre tingene på, både på og uden for banen, i FC Nordsjælland, uanset hvilke personer eller konstellationer, som vi kommer til at vende, afslutter Carsten V. Jensen. 

FC Nordsjællands spillere havde mandag formiddag første træningsdag efter juleferien. 

Se TV 2 Lorrys søndagsmagasin 'FC Nordsjælland og den gode sag - del 1'. 

Superligaklubben FC Nordsjælland i Farum kæmper ikke kun deres kampe på fodboldbanen. Også uden for banen knokles der, i den gode sags tjeneste.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere