FC Nordsjælland sælger ungt talent til italiensk storklub

Den verdensberømte fodboldklub Juventus F.C. fra Torino i Italien har købt 18-årige Nikolai Baden Frederiksen af FC Nordsjælland.

Nikolai Baden Frederiksen skifter til Juventus. Foto: Anders Kjærbye - Ritzau Scanpix

Farum-holdet FC Nordsjælland har solgt den 18-årige angriber Nikolai Baden Frederiksen til de italienske mestre fra Juventus F.C.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Den unge spiller har underskrevet en 4-årig kontrakt med klubben fra Torino, der blandt andet har verdensstjernen Cristiano Ronaldo i folden.

- Det er ikke en del af vores strategi og planlægning, at lade vores egne talenter flyve fra reden før, de har prøvet kræfter med, og etableret sig i, Superligaen og dermed udviklet sig tættere på deres fulde potentiale. Og derfor har vi flere gange før stået fast på det, uanset hvilke økonomiske muligheder og interesser, der har været på bordet og trukket den anden vej, siger direktør Søren Kristensen og fortsætter:

- Men vi vil heller ikke stå i vejen for en hel unik mulighed for en ung mand, der har været igennem vores akademi, til at få opfyldt en drøm. Juventus er en ”once in a lifetime” mulighed og en drøm for alle fodboldspillere.

Offensivspilleren nåede blot seks kampe i Superligaen med tre mål til følge, inden karrieren altså fortsætter i udlandet.

Selv udtaler Nikolai Baden Frederiksen:

- FC Nordsjælland har givet mig rigtig meget, siden jeg kom til for over tre år siden. Og jeg er sikker på, at de kunne give mig endnu mere, og jeg kunne have slået igennem for alvor i klubben.

- Men den mulighed, jeg nu har fået i Juventus, er så stor for mig og min karriere, at jeg føler, det er en mulighed, jeg er nødt til at gribe. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de trænere og klubfolk i FCN, som har gjort så meget for mig, siden jeg kom til Nordsjælland.

Klubberne ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge, FC Nordsjælland modtager i handlen.

FC Nordsjælland, der søndag spiller mod Vejle Boldklub på hjemmebanne i Farum, indtager en tiendeplads i Superligaen efter fem kampe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik