FC Nordsjælland sælger islænding til mesterklub

Gudmundur Thorarinsson skifter med øjeblikkelig virkning fra FCN til den norske mesterklub, Rosenborg.

FC Nordsjælland har solgt islandske Gudmundur Thorarinsson til den norske fodboldklub Rosenborg.

FCN-sportschef Carsten V. Jensen havde ikke regnet med flere spillersalg i denne sæson, men ønsker Thorarinsson - med kælenavnet Gudi - held og lykke i Norge.

- Det har ikke ligget i kortene, at der skulle ske ændringer i truppen på nuværende tidspunkt, men et godt tilbud fra de norske mestre ville det anderledes.

- Et skifte til Rosenborg, der skal spille Champions League-kvalifikation næste sæson, er et skridt opad for Gudi, og da vi samtidig følte os godt kompenseret og ikke mindst dækket ind sportsligt, lå et skifte lige for.

- Jeg ved, at jeg taler for alle i FCN, når jeg siger, at det har været et privilegium for os alle at have lært Gudi at kende, siger Carsten V. Jensen til klubbens hjemmeside.

23-årige Thorarinsson kom til FCN for et år siden fra norske Sarpsborg, hvor han havde været en profil i to sæsoner.

Men Thorarinsson nåede aldrig at få sit gennembrud i Farum-klubben, og træner Kasper Hjulmand har i foråret tildelt midtbanespilleren en reserverolle. Alligevel har islændingen været tilfreds med tilværelsen i Farum.

- Jeg har haft en fantastisk tid i FCN, hvor jeg har lært rigtig meget som spiller og person. Jeg har mødt nogle dejlige mennesker omkring klubben og nogle utrolig dygtige spillere og trænere.

- Jeg har fået venner for livet, og det er jeg taknemmelig for. FC Nordsjælland er en klasseklub, som har det hele med nogle stærke og unikke værdier. Jeg har en god mavefornemmelse for, at der vil ske gode ting for klubben i fremtiden.

- Jeg kan godt blive lidt trist over ikke at være en del af dette, men jeg kan ikke takke nej til muligheden for at spille for Rosenborg og de spændende turneringer, som ligger forude.

- Jeg har tidligere spillet i Norge, og jeg er stolt over, at Rosenborg viser interesse for mig, siger Thorarinsson.

Han nåede at spillet 35 superligakampe for FCN. Det blev til et mål, som blev scoret i efteråret mod Hobro.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere