Fast læge skal tage imod syge borgere fra hospitalet

Rehabiliteringscenteret i Furesø Kommune skal have en fast læge ansat, som kan skabe tryghed hos patienter og medarbejdere.

En læge skal fremover have sin faste gang på rehabiliteringscenteret i Furesø. Det har Furesø Kommune vedtaget.

Den beslutning er Udvalget for Sociale Forhold og Sundhed meget glade for. De mener nemlig, at det ikke længere er forsvareligt, at patienter med komplekse sygeforløb ikke kan vurderes af en fasttilknyttet læge.  

quote Vi synes ikke længere, at vi kan stå inde for ikke at have en læge

Matilde Powers, formand for Udvalget for Sociale Forhold og Sundhed

- Vi har de seneste par år oplevet, at antallet af borgere, der indlægges på rehabiliteringscenteret, er steget med 25 procent. Og ikke nok med, at der er flere, som bliver indlagt, men de borgere der bliver indlagt har også en mere kompleks sygdomsproblemstilling. De har mere alvorlige sygdomme, og de har flere sygdomme på en gang, og det betyder, at personalet står med mere komplekse forløb end for bare få år siden, siger Matilde Powers, der er formand for Udvalget for Sociale Forhold og Sundhed, og tilføjer:

- Vi synes ikke længere, at vi kan stå inde for ikke at have en læge, der er med til at vurdere de her komplekse problemstillinger.

quote Vi skal sikre, at vores borgere får en bedre oplevelse

Matilde Powers, formand for Udvalget for Sociale Forhold og Sundhed

Det er ifølge Matilde Powers vigtigt, at både patienterne og medarbejderne kan føle sig trygge og have en god oplevelse på rehabiliteringscenteret, der for patienterne er et midlertidigt sted, de kan komme til kræfterne efter en hospitalsindlæggelse.

Kort nyt.

- Vi skal sikre, at vores borgere får en bedre oplevelse, når de kommer herhen efter et hospitalsophold. Og vi ønsker også, at sikre en bedre oplevelse for vores medarbejdere, siger Matilde Powers.

En læge på rehabiliteringcenteret betyder, ifølge formanden, at der er en til at hjælpe med at vurdere patienterne og om tage stilling til om de eksempelvis skal genindlægges på hospitalet. Derudover kan lægen være en stor hjælp for personalet, fordi lægen blandt andet kan vejlede om medicinering af patienterne osv.

Lægen skal med sin faste tilknytning til rehabiliteringscenteret sikre en bedre overgang mellem hospitalet og rehabiliteringen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere