DSB bekræfter: Svært at finde P-plads på stationer

På nogle af S-togsstationerne omkring København kan det være kropumuligt at komme af med bilen - se listen over de stationer, hvor det er sværest

Det kan være besværligt - rigtigt besværligt endda: Pendlere, der vil tage S-toget til og fra København, men som har brug for at tage bilen til deres lokale S-togsstation, har svært ved at komme af med bilen. For der mangler P-pladser omkring stationerne - mange P-pladser. Nu bekræfter DSBs egne tal, at der på nogle stationer er mere end fuld belægning.

Tidligere i dag fortalte forfatteren Anne Hjælmsø om, hvor svært det kan være at finde plads for hende, når hun skal ind til København og vil parkere bilen ved stationen. Og hun er ikke elene om at have problemet - langt fra.

-Vi ved det godt. Men DSB ejer kun meget små arealer omkring stationerne. Og det vil sige, at vi skal samarbejde med kommunerne om at finde en løsning. Men samtidig er det arealer, der er rift om, fordi de også er interessante i forhold til erhverv og boliger, siger  Niels A. Dam, der er chef for Bygherre og Entreprise i DSB.

Farum er værst

En af de stationer, hvor der virkelig er kamp om parkeringspladserne, det er Farum Station, som Anne Hjælmsø også har bøvlet med. Og her er Niels A. Dam helt klar over, at der er problemer.

Artiklen fortsætter under interviewet med Niels A. Dam...

Niels A. Dam fra DSB forklarer pres på parkeringspladserne på stationerne.

-Men området er fuldt bebygget - også fordi der er erhverv og boliger, så det er ikke nemt at løse.  Vi arbejder på det og har en dialog med kommunen, forklarer han.

I samme forbindelse tilføjer han, at DSB løbende forbedrer parkeringsmuligheder for både cyklister og bilister ved stationerne.

-Det er jo bare sådan, at jo tættere, du kommer på København, jo mindre plads er der omkring stationerne til at etablere parkeringspladser, siger han.

Trængsel på stationerne

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere