Børnelokker slår til for fjerde gang - går efter små elever

Fire gange siden den 30. oktober har en mand forsøgt at lokke børn med hjem med slik.

Nordsjællands Politi undersøger anmeldelser om mand, som forsøger at lokke børn med slik.

Det kan være tid til at tage en snak med sine børn om, hvordan man agerer overfor fremmede. Fire gange de sidste tre uger har en ukendt mand nemlig forsøgt at lokke de yngste elever med hjem på flere skoler i Farum.

Nordsjællands Politi har siden begyndelsen af november modtaget fire henvendelser om en mand, som har kontaktet elever ved Lyngholmskolen og Stavnsholtskolen i Farum og forsøgt at lokke dem hjem med sig med løftet om, at han har masser af slik.

Tre af episoderne er sket på Lyngholmskolen, mens den seneste episode stammer fra Stavnsholtskolen.

- Det er noget, vi tager meget alvorligt, og som vi er i gang med at undersøge nærmere, siger vicepolitiinspektør Carsten Spliid, Nordsjællands Politi.

Signalement af manden

Af hensyn til efterforskningen ønsker han ikke at komme nærmere ind på, hvad det er, politiet er i gang med at undersøge – han vil dog ikke udelukke, at der kan være tale om den samme mand.

Manden beskrives som værende fra 35 år til ”ældre” med brunt hår. Han har været iført en sort jakke (formentligt læderjakke) med lynlås, en sort/grå rygsæk og i et enkelt tilfælde også en rød hue.

Carsten Spliid opfordrer forældre til jævnligt at tale med deres børn om, at de skal sige nej til tilbud om slik, at komme hjem til nogen og se hundehvalpe eller andre søde dyr og lignende, hvis de bliver kontaktet af folk, de ikke kender – heller ikke selvom vedkommende siger, at det er aftalt med barnets mor eller far.

- Hvis man som barn bliver forsøgt lokket med en person, man ikke kender, skal man løbe væk og kontakte en voksen, som man kender og har tillid til, tilføjer han.

Utrygge forældre 

Ifølge Furesø Avis er flere forældre i området dybt bekymrede over de fire episoder.

- Jeg er så vred over, at et menneske kan finde på at gøre det her mod vores børn. Det skal bare stoppes nu. Vores børn skal være trygge ved at gå i skole, her hvor vi bor, siger Gitte H. Hedegaard i en video på Facebook, hvor hun fortæller om en af episoderne.

Første episode udspillede sig den 30. oktober, hvor en dreng på 11 år blev antastet af en mand på en sti nær Ryttergårdsvej i Farum. Siden er lignende sket ved Lyngholmskolen, og torsdag var den gal igen. Denne gang på Stavsholtskolen i Farum.

En gruppe elever så en mand, der forsøgte at kalde dem til sig for at dele slik ud. Men da timen var lige ved at starte, valgte eleverne at skynde sig ind i klasselokalerne og fortælle lærerne om deres oplevelse.

Skole har advaret forældre

Stavsholtskolen tilkaldte straks politiet, men selvom området blev gennemsøgt, fandt politiet intet, skriver Furesø Avis.

Skolen har nu advaret forældrene. Der vil være ekstra personale ude i skolegården i elevernes pauser, og politiet vil patruljere ekstra i området, lyder skolens besked på ForældreIntra ifølge Furesø Avis

Hvis der er borgere, som har informationer om de nævnte eller andre episoder, vil Nordsjællands Politi gerne kontaktes på telefon 114 eller via mail til nsj@politi.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere