Bofællesskab køber gammelt kontroltårn: Snart åbnes det for alle

Et gammelt kontroltårn til Værløse flyvestation står overfor en større renovering, der gør det åbent for alle.

Når bofællesskabet Mageløse rykker ind på grunden, hvor den gamle flyvestation i Værløse lå, bliver kontroltårnet gjort åbent for alle, der har lyst til at nyde den gode udsigt. Det kan nu lade sig gøre, fordi bofællesskabet nu har fået støtte fra Realdania.

quote Vi svømmer ikke i penge, men vi ville rigtig gerne det her, derfor er det virkelig fedt, at Realdania støtter projektet.

Jannie Rose Christensen, bestyrelsesformand i bofællesskabet Mageløse.

- Det er så fedt! Vi ville så gerne have det kontroltårn, så vi kunne invitere folk indenfor. Der er nogle sikkerhedsting, der lige skal styr på. Vi svømmer ikke i penge, men vi ville rigtig gerne det her, derfor er det virkelig fedt, at Realdania støtter projektet, siger Jannie Rose Christensen, bestyrelsesformand i bofællesskabet Mageløse.

Realdania skyder nemlig 750.000 kroner ind i det projekt, der skal gøre kontroltårnet så sikkert, at alle lige fra børnehaver til ornitologer kan besøge tårnet, når som helst.

 
 
Foto: Mageløse

FLYVESTATION VÆRLØSE

Tårnet skal være åbent for alle

Tanken er, at tårnet skal være midtpunkt i et nyt bofællesskab på 29 familier med åbne hoveddøre og fællesspisning om aftenen. Her er tanken så, at tårnet skal være med til at give samspil til samfundet omkring dem:

- Der er en enorm interesse for tårnet. Flyvestationen var førhen spærret af med sådan noget NATO-pigtråd, så man har altid kunnet ste det, men aldrig kunnet komme ind. På den måde er det også mega fedt, at vi nu kan invitere alle op i tårnet, siger Jannie Rose Christensen. 

29 familier købte for to år siden grunden til den gamle flyvestation, og de første familier forventer allerede at flytte ind i slutningen af i år.

 
 
Foto: Mageløse

Støtter flere projekter                                

Kontroltårnet er et ud af 34 projekter på landsplan, som Realdania har valgt at støtte med kampagnen ”Underværker”, der udvælger projekter som fortjener økonomisk støtte. Fælles for alle projekterne er, at de gør en positiv forskel for deres lokalsamfund, og at deres smittende energi inspirerer andre.  

De her projekter får støtte af Realdania i Lorryland: 

Du kan læse meget mere om de andre projekter, der støttes af Realdania lige her. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere