Berømt fastfoodrestaurant, søbad og krigsmuseum i Furesø kommune

Kommune byder på alt lige fra historiske krigsmaskiner til et af Danmarks bedste søbade. Her får du seks anbefalinger til Furesø.

Vi er nu nået til den 11. udgave af sommerens programserie Oplev Lorryland, og i dag skal vi se nærmere på, hvad Furesø Kommune kan byde på af oplevelser.

Skovhuset 
Skovhuset er et museum beliggende ved naturskønne Søndersø. Her kan du opleve udstillinger af nutidskunst og høre koncerter med klassisk og eksperimenterende musik og jazz. Du kan også opleve mange forskellige kulturelle aktiviteter for både børn og voksne. Denne sommer har Skovhuset en særlig udstilling, hvor fem forskellige lokale kunstnere er blevet inviteret til at udstille deres værker.
Se mere her.

Skovhuset byder på nutidskunst i naturskønne omgivelser

Naturpark Mølleåen
Har du brug for en gåtur i naturen, kan du gå på opdagelse i Naturpark Mølleåen, som er et sammenhængende område af smuk og afvekslende natur, der allerede tiltrak publikum sidst i 1800-tallet. I det varierende terræn, hvor hovedparten er fredet eller statsskov, kan du opleve alt fra idylliske skovsøer, gammel naturskov, moser og enge til store søer og åbne vidder. Naturparken og landsbyerne omkring rummer utallige kulturhistoriske minder fra de sidste 6000 års samfundsudvikling.

Se mere her.

Få frisk luft og gå på opdagelse i Naturpark Mølleåen.

Kongeburger
Den populære instagrammer Anders Hemmingsen anbefaler den berømte, lokale fastfoodrestaurant Kongeburger. Her har Hemmningsen brugt rigtig meget tid i sin ungdom - både i frikvarterene og efter skole. Kongeburger er det lokale pizzaria og restaurant i Bymidten i Værløse, der byder på god stemning og venlige servicemedarbejdere. Kongeburger blev kendt, da musikerne Nik & Jay nævner netop denne restaurant i sangen ”Tag mig tilbage” fra 2002.

Se mere her.

Besøg fastfoodrestauranten som Nik & Jay synger om i sangen "Tag mig tilbage"

Furesøbad
Skal du lufte din indre vandhund, så kan du tage til Furesøbad, der ligger ud til Danmarks dybeste sø. Søbadet er om sommeren et af de bedste badesteder i landet. Her kan du hoppe i vandet fra stedets badebro eller slappe af på den kunstigt anlagte strand, alt imens de små børn plasker rundt i Furesøbads soppebassinet. Hvis du trænger til en pause fra sand og vand, kan du også slå dig ned på områdets græsareal, hvor du kan nyde is, sodavand, slik og fastfood, som kan købes i Furesøbadets kiosk. Furesøbad har også en restaurant, der tilbyder alt fra smørrebrød til grillbuffet. Hvis du hellere vil nyde din hjemmebragte mad, er der opstillet grillpladser med borde og bænke på de grønne områder.
Se mere her.

Få dig en dukkert i en af Danmarks bedste søbade

Flyvestationen Værløse
Flyvestation Værløse er en nedlagt flyvestation, som i dag er et rekreativt område på over 500 hektar. I området er der rigelig plads til fysisk udfoldelse, hvor du både kan cykle, løbe og stå på rulleskøjter på den kilometerlange landingsbane. Udover muligheden for fysisk udfoldelse byder Flyvestation Værløse også på naturoplevelser, store events samt Nationalmuseets magasin for militære køretøjer.
Se mere her.

Hos Flyvestationen Værløse kan du for eksempel få rørt kroppen ved at tage en løbe-, cykle,- eller rulleskøjtetur på den lange landingsbane

Hangar 46
Krigsmuseet Hangar 46 har i juli måned helt særligt åbent for publikum. Her kan du få en rundvisning og opleve tungt militært udstyr som en Leopard-kampvogn, pansrede mandskabsvogne, haubitser, jeeps og Nimbus-motorcykler fra perioden 1950 og frem. Under rundvisningen får du fortællinger om alle maskinerne, der primært stammer fra Den Kolde Krig og høre om Danmarks efterfølgende deltagelse i internationale operationer.
Se mere her.

Se millitært udstyr og bliv klogere på krigshistorien hos Hangar 46