Anna fra Værløse vinder EM-guld og skriver dansk atletikhistorie

- Det er en fantastisk følelse, lyder det fra 21-årige Anna Emilie Møller, der søndag vandt EM-guld i atletikdisciplinen cross.

Det danske løbefænomen Anna Emilie Møller fra Værløse skrev søndag atletikhistorie, da hun ved EM Cross i Tilburg i Holland vandt guld i U23-klassen.

Det oplyser Dansk Atletik Forbund i en pressemeddelelse.

Det er blot den anden danske titel i mesterskabets historie. Den første vandt Carsten Jørgensen tilbage i 1997 - dét år, hvor Anna Emilie Møller blev født.

Nok var den 21-årige Blovstrød-løber på forhånd udråbt som favorit, men tyskeren Anna Gehring viste sig som en uventet hård nød at knække på den 6,3 kilometer lange rute.

21-årige Anna Emilie Møller kommer fra Værløse, men løber for klubben Blovstrød Løverne. Søndag vandt hun EM-guld for Danmark i løbedisciplinen cross i U23-klassen.
21-årige Anna Emilie Møller kommer fra Værløse, men løber for klubben Blovstrød Løverne. Søndag vandt hun EM-guld for Danmark i løbedisciplinen cross i U23-klassen.
Foto: Dansk Atletik Forbund

Viste ukuelig styrke

Med en halv kilometer igen lignede det tysk sejr, men Anna Emilie Møller viste ukuelig styrke på det sidste stykke og kunne i mål klemme sig foran med to sekunder.

- Det er en fantastisk følelse. Jeg havde svært ved at tro på, at jeg kunne vinde, for tyskeren så rigtig stærk ud med to omgange igen.

- Jeg følte ikke, at jeg havde det fornødne overskud undervejs, men mentalt gav det mig lige det sidste ekstra, da Gehring til sidste begyndte at gå ned, siger Anna Emilie Møller.

Hvad er cross?

Med dagens titel er Møller regerende U23-europamester i to discipliner. Sidste sommer tog hun sin første titel – på 3000 meter forhindring. Men dagens anden titel er måske den vigtigste.

- Ved et EM Cross møder alle bane- og terrænløbere hinanden på kun én distance, så den er sværere at vinde, siger hun,

Næste store udfordring bliver VM Cross i Aarhus den 30. marts. Ved VM er der ingen U23-klasse, så her kommer hun op mod verdens absolut bedste.

Her kan du set et interview med EM-guldvinderen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere