80-årig får behandlingsdom for drab på konen

En ældre mand slog sin kone flere gange med en håndvægt og kvalte hende. Han idømmes behandling på en psykiatrisk afdeling.

En 80-årig mand, der er dømt for at slå sin hustru ihjel, er blevet idømt en behandlingsdom i Retten i Lyngby, skriver Ekstra Bladet.

Dommen betyder, at manden, som er blevet erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket, skal i behandling på en psykiatrisk afdeling.

Af anklageskriftet fremgår det, at manden tilbage i januar på parrets bopæl i Farum først slog sin kone flere gange i hovedet med en håndvægt på et kilo, inden han kvalte hende ved at gribe hende om halsen og holde en pude for hendes ansigt.

Manden tilstod i timerne efter drabet at have taget livet af sin kone. Erkendelsen faldt i første omgang på Hillerød Hospital, hvor manden var blevet indlagt.

Indlæggelsen skyldtes, at den 80-årige efter drabet kørte fra bopælen i sin bil, og på en parkeringsplads i Allerød kørte han ind i en lastbil.

Sygeplejersken, som lagde øre til mandens tilståelse, slog alarm, og på mandens bopæl fandt politiet hustruen død.

Under grundlovsforhøret ved Retten i Lyngby kom det frem, at den ældre mand led af svær depression. Flere gange har han været indlagt, og han har også modtaget elektrochokbehandling.

Hvorfor mandens hustru skulle dø, forbliver et mysterium. Den 80-årige mand husker nemlig ikke, hvad der fik ham til at gå amok i parrets hjem, skriver Ekstra Bladet.

Dommen betyder ifølge Ekstra Bladet, at en læge i samarbejde med Kriminalforsorgen kan udskrive manden. I praksis betyder det, at han kan blive en fri mand meget snart.

Anklagemyndigheden havde bedt om, at den dømte blev anbragt på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Ud over behandlingsdommen fastslog retten, at den dømte ikke gøres arveløs, som anklageren ellers havde bedt om.

I sin afgørelse lagde dommerne vægt på, at han var sindssyg i gerningsøjeblikket, samt at hans to børn, som ellers ville arve efter deres dræbte stedmor, begge helst ser arven ende hos deres far, skriver Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere