133 ofre: Sexkrænker fra Nordsjælland skal 3,5 år i fængsel

En 59-årig mand fra Farum er nu idømt 3,5 års ubetinget fængsel i en meget omfattende sag om sexkrænkelser via internettet. Langt størstedelen af ofrene er børn og unge.

I mere end 300 tilfælde har en 59-årig mand fra Farum optaget primært børn og unges seksuelle handlinger uden deres vidende via videochat eller lokket dem til at sende nøgenbilleder til ham. 

Se vores indslag om sagen fra den 21. april 2017 her:

Rystende sag om sexkrænkelser i Nordsjælland.  En 59-årig mand fra Farum har i årevis dagligt chattet med mere end 100 piger og drenge.

Efterforskningen af den såkaldte groomingsag begyndte i 2014. Den omfatter blandt andet en gennemgang af mere end 100.000 chatkorrespondancer.

Den 59-årige har igennem mange år dagligt chattet med piger og drenge via sociale medier. Han har brugt forskellige profiler, hvor han har udgivet sig for at være en cirka 15-årig dreng eller pige. Formålet har været at opbygge et tillidsforhold til den person, han chattede med, for derefter at overtale vedkommende til at tage tøjet af og i flere tilfælde foretage seksuelle handlinger.

Den 59-årige har optaget disse seksuelle handlinger uden, at de forurettede var klar over det og dermed også uden at have fået samtykke til optagelserne. I nogle tilfælde har han delt optagelserne med andre, der har interesse for børnepornografisk materiale.

Forbud mod at kontakte børn og unge

Manden erkendte sig skyldig i samtlige forhold og har fået en dom på 3,5 års ubetinget fængsel.

- Jeg er meget tilfreds med, at domsmandretten har set på denne sag med samme alvor som anklagemyndigheden. Der er lagt vægt på omfanget af forhold, de mange forurettede og deres unge alder. Desuden har retten fundet, at det var en særligt skærpende omstandighed, at der er sket en distribuering af en række af optagelserne, siger senioranklager Helle Lykke Olesen, advokaturen for specielle sager ved Nordsjællands Politi.

Manden har udover fængselsdommen fået forbud mod at kontakte børn og unge under 18 år, som han ikke kender i forvejen, via internettet eller andre medier. Han skal desuden betale erstatning til de forurettede, som har nedlagt påstand om erstatning.

Fakta om sagen

Fakta om grooming

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere