Watertubes og sandsække: Frederikssund ruster sig til endnu en stormflod

Mandag eftermiddag forventes endnu en stormflod at ramme Roskilde Fjord. I Frederikssund er man allerede i forhøjet beredskab.

Kun to uger inde i 2019 ser det ud til, at Roskilde Fjord kan bliver ramt af årets anden stormflod. 

Derfor forbereder man sig grundigt i Frederikssund Kommune, som ligger ud til fjorden. Det forventes at vandet vil stige 145 cm over daglig vande mandag eftermiddag omkring kl. 16.00. 

Og derfor tager man ingen chancer i Frederikssund. Det skriver kommunen på sin hjemmeside. 

- Kommunens krisestab følger hele tiden situationen, og altså er forberedt på at iværksætte yderligere indsatser, hvis det undervejs viser sig nødvendigt.

Udlægning af watertubes

Frederiksborg Brand og Redning begyndte at udlægge watertubes søndag eftermiddag to steder:

  1. Ved Kignæshallen (på Smedeengen) i Jægerspris
  2. ved J. F. Willumsensvej og Færgevej i Frederikssund.

- Watertuben i Frederikssund vil betyde, at Færgevej i periode vil være spærret i i retning fra J.F. Willumsensvej og ind mod Frederikssund by, for at give beredskabet plads til at arbejde. Udkørsel med bil vil for beboere på Lille Færgevej og husene på Færgevej mellem Lille Færgevej og J.F. Willumsensvej vil ikke være muligt. Derfor opfordres til at flytte biler, skriver Frederikssund Kommune. 

- Vi udsender separat nyhed med nærmere info, når arbejdet med at udlægge watertubes påbegyndes.

- Der udlægges i første omgang ikke watertubes langs Strandvej og på havnen i Frederikssund samt i Hyllingeriis, men ændres varslet til en vandstand over 150 cm, så genovervejes denne beslutning.

Strandvej forventes spærret mandag

- Selvom der i første omgang ikke udlægges watertube langs Strandvej i Frederikssund, så er det sandsynligt, at den vil være spærret i perioder fra mandag eftermiddag på grund af højvand fra afløb, som Novafos er nødt til at opstille pumper for at pumpe væk.

- Derfor åbnes der allerede i løbet af søndag for forbindelsen mellem Standvej og Thorfinsvej og forbindelsen mellem Pilehaven og Klintevej.

- Hvis Novafos iværksætter pumpning, så skiltes der både på Strandvej og J.F. Willumsensvej med, at Strandvej ikke er farbar.

Ådalen tømmes og åen lukkes

- Mandag morgen iværksætter Novafos og Vej og Park tømning af Sillebro Ådal og Sillebro Å, hvorefter Sillebro Å spærres, skriver Frederikssund Kommune. 

Kronprins Frederiks Bro

- Med den forventede vandstand på op til 145 cm over dagligt vande, forventes Kronprins Frederiks Bro at være farbar for bilister, men ikke for fodgængere og cyklister, der fra mandag ved frokosttid opfordres til at finde alternativ transportform for at passere broen.

Allerede fra søndag eftermiddag vil cykelsti og fortov på broen være spærret på Frederikssundsiden af den udlagte watertube.

- Vi vil løbende i separate nyheder informere på status vedrørende broen, herunder om det trods forventning om det modsatte, bliver nødvendigt at lukke den for al trafik, skriver kommunen. 

Depoter for sandsække

- Med den varslede vandstand er det forventeligt, at en række områder i kommunen, hvor eneste værnemiddel er sandsække, kan blive oversvømmet.

Det drejer sig blandt andet om Skyllebakke Havn, Færgevej og sidevejene Borgervænget og Harevej i Frederikssund. I Hornsherred er der risiko for oversvømmelse af udsatte ejendomme på Tørslev Hage, i Kulhuse, i  Dalby Huse og på Over Draaby Strand.

Depoter med sandsække følgende steder:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Sne Hillerød

Prognose: Vinteren vender tilbage

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere