Voldtægt i arresten i Frederikssund og mislykket kunst i Tårnby

I det 5. afsnit af ”En Vild Historie – på Rådhuset” er jagten endnu engang sat ind på de gamle historier, der gemmer sig på vores rådhuse.

Det er både makabre og morsomme historier i det nye afsnit af Lorry+ serien ”En Vild Historie – på rådhuset”, der har premiere i aften på Lorry+ kl. 21.15

Journalisterne Frank Thøgersen og Oliver Fjalland begynder denne gang deres tur i Frederikssund. For det smukke gamle rådhus rummer en grum historie fra fortiden. For i en af bygningerne lå i gamle dage byens arresthus. Det var i forvejen ikke nogen rar oplevelse at komme i arresten, men for kvinderne var det i begyndelsen af 1900-tallet særligt slemt. For arrestforvareren, der egentlig havde til opgave at skabe ro og orden, blev i 1911 dømt for at have voldtaget flere af de kvindelige indsatte.

Turen i arresten blev ikke mindst hård for den unge pige Martine Sørensen, der var blevet anklaget for at have sat ild til den gård, hvor hun var ansat. Det viste sig, at pigen var uskyldig, men inden hun blev løsladt, var hun blevet voldtaget i arresten. Arrestforvarer Christen Mathiassen endte med at indrømme de mange forhold, og under retssagen kom det frem, at flere embedsmænd havde vidst, hvad der foregik uden at gøre noget ved det.

Få hele historien øverst i denne artikel.

TÅRNBY

Mere munter er historien fra Tårnby Rådhus. Rådhuset stod færdigt i 1960, og som midtpunkt i rådhuset er opført en atriumgård, hvor et meget moderne springvand var tænkt til at skulle sørge for liv og skønhed. Men det gik ikke helt som planlagt. Godt nok står springvandet der endnu, men det har kun været tændt få gange. Det viste sig nemlig hurtigt, at springvandet ikke blev den succes, man havde håbet på. Ruderne rundt om atriumgården var utætte, så vandet flød i gangene, bassinet under springvandet kunne heller ikke holde vand og dyserne kalkede hurtigt til og sendte derfor vandet i alle retninger.

Se historien her

KØGE

I Køge bliver historien igen mørk og grum. Køge har landets ældste rådhus og i kælderen under rådhuset, kan man stadig opleve det, der engang var byens fangehul. Hernede sad i begyndelsen af 1600-tallet 15 kvinder, der alle blev anklaget for at være hekse.

En af dem var den unge Kirsten Lauridsdatter. Hun var halt og to andre kvinder bildte hende ind, at hvis hun tissede i kirkens døbefont ville hun blive helbredt. Kirsten Lauridsdatter blev ikke helbredt, i stedet blev hun anklaget for at være heks og blev brændt på bålet sammen med de to kvinder, der havde givet rådet hende til at tisse i døbefonten.

Se hele historien her

HØJE-TAASTRUP

I Høje-Taastrup er det en noget anden historie Oliver Fjalland og Frank Thøgersen falder over. Her mistede den daværende borgmester Per Søndergaard Sørensen nemlig sin borgmesterkæde under en våd aften på et af Hedehusenes lumre beværtninger. Per Søndergaard Sørensen var borgmester fra 1978-1982 og sagen kom til at koste ham dyrt.

Se hele historien her

HØRSHOLM

5. afsnit af ”En Vild Historie – på Rådhuset” slutter på Rungstedlund i Hørsholm Kommune. Den handler om forfatterinden Karen Blixens far, Kaptajn Dinesen. Han havde gjort en stor indsats i flere krige, men efter at han slog sig ned på Rungstedlund, begyndte han at blande sig i lokalpolitik, og startede sin helt egen lokalpolitiske krig. Det var faldet kaptajnen for brystet, at en ung lærer på skolen røg pibe midt under undervisningen. Det ville Kaptajn Dinesen have sat en stopper for.

Om det lykkes kan du se her

Alle historierne kan ses i aften på Lorry+ kl. 21.15. Du kan også se de tidligere episoder her

Og du kan under vores særlige kommunesider her se en vild historie fra dit eget rådhus. Find den her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik