Virksomheder starter kampagne for udvidelse af motorveje

En ny kampagne skal give det endelige rygstød til udbygningen af Frederikssundmotorvejen og Hillerødmotorvejen.

Da regeringen i sidste uge præsenterede sit udspil til en kommende infrastrukturplan, indeholdt planen både en udvidelse af Hillerødmotorvejen og en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen. 

Udvidelserne af de to motorveje har været forbundet med flere års lobbyarbejde fra de involverede kommuner, og der for blev udspillet modtaget med enorm begejstring i de berørte kommuner. 

Men selvom det allerede lader til, at der er et politisk flertal for at gennemføre planerne, er seks af kommunerne i området nu gået sammen med en række store virksomheder i en kampagne, der skal lægge pres på Folketinget for at realisere planerne om udvidelserne af motorvejene. 

I klippet nedenfor kan du se, hvordan reaktionerne var i Frederikssund på regeringens plan om at færdiggøre Frederikssundmotorvejen. 

En færdiggørelse står ihvertfald højt på listen i Regeringens infrastrukturplan, der blev præsenteret i dag klokken 12. Men en færdiggørelse kræver fortsat et flertal i Folketinget.

- Det, at få udvidet motorvejen, har en stor betydning for vores udrykningskøretøjer, siger Henrik Schødts, vicedirektør Nyt Hospital Nordsjælland i en af de to kampagnevideoer, hvor adgangsvejene til motorvejsnettet også bliver erklæret altafgørende. 

- Når vi udvider vores virksomhed, så kigger vi konstant på, hvor den bedste logistik er, siger Lars Petersen, der er senior vice president i Fujii Film, som har dansk hovedsæde i Hillerød. 

Men selvom der tilsyneladende allerede er politisk opbakning til at gennemføre udvidelserne, så mener Hillerøds borgmester alligevel, at kampagnen er vigtig.

- Vi er med i infrastrukturudspillet, men vi skal også være der, når den endelige aftale er på plads. Nu bliver der forhandlet, og jeg kan mærke, at rundt omkring i landet, kommer der andre forslag ind, så vi skal fastholde presset for Hillerødmotorvejen og Frederikssundmotorvejen, siger siger borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen (A), til TV 2 Lorry. 

Regeringens foreslåede vejprojekter i hovedstadsområdet:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Køge Bugt Motorvejen i Greve, trafik

Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

Bispeengbuen

playNedgravning af Bispeengbuen kastes ind i forhandlinger om trafikaftale

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

Kronprinsesse Marys Bro

playUdskældt bro-betaling skal genforhandles på Christiansborg - stor glæde hos lokalpolitikere

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere