Vinge opfylder ikke krav til ny s-togstation

Frederikssund Kommune er meget langt fra at opfylde kravene til en ny s-togstation i det kuldsejlede Vinge-projekt.

Det er meget svært for Frederikssund Kommune at skaffe det antal indbyggere og arbejdspladser, som en ny s-togstation i Vinge kræver. Det skriver DR P4 København.

Da en forligskreds på Christiansborg besluttede at bruge 55 millioner kroner på stationen, var det på den betingelse, at, kommunen kunne dokumentere, at der ville komme 2.000 nye indbyggere inden for en kilometer fra stationen samt 670 arbejdspladser inden for 500 meter.

Læs også OVERBLIK: Vinge-skandalen i Frederikssund

Men ifølge kommunens egen opgørelse kan man i øjeblikket kun levere 311 indbyggere og 50 arbejdspladser inden for en kilometer.

Transportordfører for Enhedslisten Henning Hyllested vil have klar dokumentation for, at kommunen kan opfylde kravene, før han frigiver de 55 millioner til en ny station.

- Kommunen har et ønske og nogle løse kontakter med til nogle selskaber, der måske vil bygge derude, og det er ikke godt nok for mig og Enhedslisten. Jeg vil ikke have fedtet Enhedslisten ind i et projekt, hvor vi bruger 55 millioner skattekroner og så ser vi tilbage på det om nogle år, hvor vi står med en s-togstation, som ingen bruger, siger Henning Hyllested til DR P4 København.

Læs også Borgmester om Vinge: Vi må bruge al den energi vi har og kan præstere

Omvendt mener Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, at man skal droppe kravene til indbyggertal og arbejdspladser og bygge stationen alligevel.

- Jeg tror på projektet, og jeg tror, at det rigtige at gøre, er at bygge stationen. Bygger vi stationen, så kommer investorerne. Uden station kommer der ingen, mener Kim Christiansen.

Forligskredsen skal mødes igen snarest for at diskutere Vinge-stationenes fremtid.

Læs også Rådgiver i Vinge-projekt vil betale millioner tilbage

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik