Vinge-kollaps fører til fyringer hos byggegigant

Det er ikke kun Frederikssund Kommune, som er påvirket af Vinge-aftalens kollaps.

Grafisk illustration af, hvordan Vinge Centrum ville komme til at se ud. Foto: Frederikssund Kommune og Henning Larsen Architects

Det er ikke kun Frederikssund Kommune, som er påvirket af Vinge-aftalens kollaps.

Tidligere på ugen kom det frem, at det store, kendte entreprenørselskabet MT Højgaard fyrer 100 funktionærer og derudover nedlægger 60 stillinger i selskabets danske forretning, fordi de har færre ordre i bogen end forventet.

Dette hænger blandt andet sammen med, at firmaet alligevel ikke skal bygge Vinge Centrum ved Frederikssund og to andre store projekter i Danmark, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Rådgiver i Vinge-projekt vil betale millioner tilbage

Direktør erkender

- Den direkte årsag til opsigelserne i MT Højgaards danske forretning er, at vi ultimo 2017 havde et udfald på et par større projekter, herunder blandt andet byudviklingsprojektet Vinge ved Frederikssund, hvor kommunen valgte at trække udbuddet tilbage. Det har gjort, at vi fra starten af året er nødt til at sige, at med de forudsætninger, der er kommet nu, er vi nødsaget til at tilpasse kapaciteten til den omsætning, vi venter i år. Derfor har vi desværre været nødt til at opsige dygtige medarbejdere, siger administrerende koncerndirektør Torben Biilmann i en skriftlig udtalelse til Frederiksborg Amts Avis.

MT Højgaard A/S er moderselskabet i MTH Group, der er blandt de førende aktører i bygge- og anlægsbranchen i Norden. (Arkivfoto.) Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Nedjusteringen vil dog ikke påvirke det økonomiske resultat for 2017, og koncernens forventninger til driftsresultatet er uændret, oplyser MT Højgaard i en pressemeddelelse.

Læs også Vinge opfylder ikke krav til ny s-togstation

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik