Vil stifte forening og få motorvej til Frederikssund - nu

En gruppe politikere og borgere fra Frederikssund vil stifte en ny forening, der skal få motorvej helt til Frederikssund.

Foto: Dennis Lehmann / Scanpix

Under overskriften: Det giver ingen mening at vente, vil en gruppe politikere og borgere fra Frederikssund nu presse på for at få gang i etableringen af den sidste del af Frederikssundmotorvejen. 

- Vi synes, at vi er nødt til at få Folketinget i tale om det her. Det skal altså være nu, siger Jørgen Bech, byrådsmedlem for Venstre i Frederikssund. 

Han er én i en gruppe på fem, der nu vil danne en forening, der skal presse på for at få færdiggjort etape tre af motorvejen, så den fører helt til Frederikssund. Også Tom Lysgaard fra Borgernes Liste er med i gruppen. 

- Det drejer sig om en strækning på cirka 25 kilometer, motorvejen slutter i dag omkring Måløv. Den sidste strækning er vedtaget, linjeføringen ligger fast, men vi mangler finansieringen, siger Venstres Jørgen Bech.

Borgermøde/stiftende generalforsamling

Den 16. august 2017 kl. 18:30 i Rørbæk Forsamlingshus, Snostrupvej 2, 3600 Frederikssund

 

Læs også Ssshh... offentligt stilleområde på vej

900 følgere

Gruppen bag initiativet mener, at en motorvej helt til Frederikssund vil få stor betydning for byen. 

- Det er vigtigt, fordi folk sidder i kø hver eneste dag ved Stenløse, og så har vi et problem med, at der er virksomheder, der gerne vil flytte til Frederikssund, men som ikke gør det, fordi motorvejen ikke er på plads, siger Jørgen Bech, byrådsmedlem, Venstre, Frederikssund.

Gruppen har lavet en Facebookgruppe for at gøre opmærksom på, at folk skal møde op til borgermøde den 16. august. Den har fået omkring 900 følgere på under en uge, og det tolker gruppen som om, at der er støtte til idéen.

- Vi vurderer, at der er stor interesse fra borgerne, og antallet af følgere har bekræftet os i, at der er interesse for det, siger Jørgen Bech.

Læs også "Ren chikane": Over 100 hackerangreb mod Københavns Kommune

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik