Uvildig rapport kritiserer plejehjem: Nu fratræder leder

En uvildig undersøgelse af et plejecenter i Frederiksværk peger på massive problemer. Nu fratræder lederen.

Det tidligere massivt kritiserede Arresø Plejecenter Løvalen i Frederiksværk skal se sig om efter en ny leder.

Sådan er situationen efter lederen på plejecentret fratræder sin stilling som følge af en uvildig rapport.

Rapporten peger på en række udfordringer, der blandt andet omhandler beboernes tryghed og problemer med at fastholde medarbejdere i arbejdet på plejecentret.

- Vi får de forklaringer, at der er flere steder på Løvdalen, der virker rigtig godt. Og så er der andre steder, hvor det fungerer mindre godt, siger borgmester i Halsnæs Kommune, Steen Hasselriis, Venstre, til TV 2 Lorry.

Arresø Plejecenter Løvdalen har tidligere været udsat for hård kritik om plejesvigt fra både pårørende og personale.

Kritikken har blandt andet omhandlet beboere, der ligger i sengen store dele af dagen, beboere der ikke får skiftet deres ble og generelt manglende tilsyn af de ældre.

quote Hvis man føler sig meget fortravlet og måske ikke er søde ved hinanden, så betyder det også, at det går ud over arbejdet.

Steen Hasselriis, Venstre, Borgmester i Halsnæs

- Der er nogle kulturer, vi skal arbejde med for at øge kvaliteten og også for at øge medarbejdertilfredsheden, siger borgmester Steen Hasselriis og uddyber:

- Hvis man føler sig meget fortravlet og måske ikke er søde ved hinanden, så betyder det også, at det går ud over arbejdet. Og samtidig har vi også haft nogle opgaver med at afstemme forventninger i forhold til pårørende. 

De mange kritiske røster fik i juni måned Halsnæs Kommune til at bede konsulentfirmaet A2 gennemføre en uafhængig undersøgelse af Løvdalen.

Rapporten har indtil videre fået den konsekvens, at plejecentrets leder, Tina Olsen, fratræder sin stilling fra årsskiftet.

quote Det er ikke noget, man ved et kvik-fix kan sige, at nu sætter vi en ny leder ind, og så er det ordnet på et øjeblik

Steen Hasselriis, Venstre, Borgmester i Halsnæs

Men en ny leder løser ikke blot problemet, lyder det fra borgmesteren. Han forventer i stedet, at problemerne skal løses over tid, for at blive løst rigtigt.

- Det her bliver en lang proces. Det er ikke noget, man ved et kvik-fix kan sige, at nu sætter vi en ny leder ind, og så er det ordnet på et øjeblik.

- Det kræver stor medindragelse af alle medarbejdere og de pårørende. Og det kræver meget ledelse og coaching udefra. Så vi forudsætter en lang proces, som inddrager alle nødvendige parter - herunder specielt medarbejderne, siger Steen Hasselriis til TV 2 Lorry. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere