Bilister håner udskældt betalingsbro med klistermærker

En butik i Skibby sælger bil-klistermærker, der håner den nye betalingsbro Kronprinsesse Marys Bro.

Foto: Jørgen Christensen

Med et lumsk smil, strithår og bukserne ned om anklerne står tegneseriefiguren Steen og tisser ned på ordet "FJORDPAY". 

Klistermærket med figuren fra tegneserien Steen og Stoffer er lavet til at sætte på bilen som en stille protest mod den nye betalingsbro over Roskilde Fjord, Kronprinsesse Marys Bro, fortæller Jørgen Christensen, der står bag klistermærket. 

- Det er jo sådan en lille protest imod en betalingsbro midt i kommunen. Det skal få folk til at trække på smilebåndet og samtidig forstå budskabet rigtig klart. Det siger jo næsten alt, at der er en, der pisser på "fjordpay", siger han. 

Med en brugerbetaling på 14 kroner for personbiler og 41 kroner for større køretøjer har den nye bro været heftigt debateret og kritiseret. TV 2 Lorry har blandt andet tidligere fortalt om virksomheder, der får ekstraregninger, og lave trafiktal på den nye bro. 

Læs også Broen, der splittede en kommune, allerede inden den blev bygget

Skat blev også pisset på

Figuren, der tisser på fjordforbindelsen, bliver solgt i Butik Torvet i Skibby, som ejes af Jørgen Christensens børn. I første omgang blev klistermærket lavet i forbindelse med broens åbning, fortæller Jørgen Christensens datter, Henriette Skov Nielsen. 

- Vi havde længe åbent den dag, og så ville vi gerne lave et godt tilbud. Og så fik min bror og min far idéen til klistermærkedet, siger hun. 

Det er dog langt fra første, Jørgen Christensen laver flabede Steen-klistermærker. Det første klistermærke lavede han i 2003, og siden har blandt andet Skat været overpisset af den lille tegneseriefigur. 

Læs også Bilister fravælger ny fjordbro - trafiktal er faldet siden åbning

At det netop er Steen-figuren, som Jørgen Christensen gang på gang benytter, er ikke en tilfældighed. 

- Den er så udtryksfuld jo. Han er jo en lille provokatør. Det havde ikke været nær så sjovt, hvis det havde været Rasmus Klump, siger han. 

Ingen overskudsforretning

De nye klistermærker er blevet taget rigtig godt imod, fortæller Jørgen Christensen. Han har indtil videre produceret 50-60 klistermærker. 

- Det er ikke vild meget. Det er heller ikke en forretning, der løber rundt. Det tager for lang tid til, at der er timeløn i det, siger han. 

Læs også Omstridt betalingsbro giver virksomheder ekstraregning

Det vigtigste for Jørgen Christensen er heller ikke, at produktionen skal kunne ses på bundlinjen. 

- Formålet er bare at give folk chancen for at sætte et lille aftryk bag på bilen, hvor de er med til at sige, at den bro den gider vi ikke betale for, fortæller han. 

Et klistermærke koster 45 kroner og kan købes hos Butik Torvet i Skibby. 

Tegneseriefiguren Steen tisser på brobetalingen.  Foto: Jørgen Christensen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik