Under halvt så mange som forventet benytter ny bro: "En toldmur tværs gennem kommunen"

Der er langt mellem bilerne på Kronprinsesse Marys Bro her tre måneder efter indvielsen. Til gengæld er der en masse biler på den gamle Kronprins Frederiks Bro, hvor det er gratis at køre over. 

02:58

Ikke bare personbilerne, men også den tunge trafik svigter den nye Kronprinsesse Marys Bro. Det viser trafiktallene her ved udgangen af 2019. Og det kan blive et problem for den indtægt, der skal finansiere den to milliarder kroner dyre fjordforbindelse.

Borgerne i Frederikssund Kommune har ikke for alvor taget den nye bro, Kronprinsesse Marys Bro, til sig.

Broen koster 14 kroner for personbiler og 41 kroner for lastbiler at passere, og det giver god plads på Kronprinsesse Marys Bro. Det viser de seneste trafikal også. Oprindeligt sagde prognosen, at 12.000 bilister dagligt ville passere Kronprinsesse Marys Bro.

Læs også Broen, der splittede en kommune, allerede inden den blev bygget

I virkeligheden viser den nyeste trafiktælling, at kun 2.551 bilister passerede broen i døgnet i uge 51. Hver gang, der kører syv biler over den gamle bro, kører der kun én bil over den nye.

Et princip

Men det er altså ikke vognmand Erling Kristensens bil. Han bor og driver virksomhed i Skibby på Hornsherred-siden. For ham ville det være naturligt at tage bilen over den nye bro. Men når tegnebogen skal op ad lommen, vil han ikke.

Det er ganske enkelt blevet et princip for ham. Han kunne ikke drømme om at benytte den nye bro.

Læs også Nu er Kronprinsesse Marys Bro åben - minister med særlig tak til naboer

- Det gør vi fandeme ikke. Det er et princip. Jeg vil tro, at det er en principsag for 80 procent af borgerne i Hornsherred, siger Erling Kristensen.

Til gengæld er han tvunget til at bruge den nye bro, når hans vognmandsforretnings seks lastbiler skal rundt i området. Det koster ham mellem 25.000 kroner og 30.000 kroner i broafgift om måneden.

- Jeg vil gerne have broen, men jeg vil sgu ikke have afgiften. De har ikke lyttet til os, og tallene taler jo for sig selv i dag. De har lavet en toldmur lige tværs gennem vores kommune, siger Erling Kristensen.

Rolig borgmester

Borgmester og bestyrelsesmedlem i Fjordforbindelsen, John Schmidt Andersen (V), tager den manglende trafik på den nye bro med ophøjet ro.

Læs også Kronprinsesse Marys Bro får topmoderne betalingssystem

- Der er betaling på broen, og der er ingen tvivl om, at det afholder mange fra at bruge broen for det er en principsag, og det må man også respektere. Jeg tror bare på, at i det øjeblik folk finder ud af, at det er nemmere for dem, så vil de bruge den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik