Trods massive borgerprotester: Minister holder fast i brobetaling

Der er ikke tegn på, at Ole Birk Olesen vil komme de lokale kritikere af brugerbetaling på den kommende fjordforbindelse i møde.

Borgerne i Frederikssund Kommune må til lommerne, hvis de vil krydse Kronprinsesse Marys Bro.

Der er nemlig ikke tegn på, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil komme de lokale kritikere af brugerbetaling på den kommende fjordforbindelse i møde ved at ændre på beslutningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Folketingets transportudvalg bad i marts måned transportministeren redegøre for, om han mener, at brobetaling er en rimelig udgift at påføre indbyggere og erhvervsdrivende, som har behov for dagligt at krydse Roskilde Fjord.

Forleden kom der så et skriftligt svar fra Ole Birk Olesen. Her henviser han til, at da man i sin tid traf politisk beslutning om etablering af broen, var det ikke muligt at skaffe den nødvendige finansiering fra staten.

Kommunen tilsluttede sig delvis brugerbetaling

Frederikssund Kommune fik derfor valget mellem, at broen blev bygget med delvis brugerfinansiering, eller at anlægsarbejdet først kunne igangsættes efter 2020, lyder det fra transportministeren.

- Kommunen tilsluttede sig den delvise brugerfinansiering, og Folketinget vedtog med loven, at Fjordforbindelsen skal være delvist brugerfinansieret, svarer Ole Birk Olesen transportudvalget,

FAKTA OM KRONPRINSESSE MARYS BRO

Transportministeren tilføjer, at en god og effektiv infrastruktur gavner dansk erhvervsliv, og derfor vil en udbygning af det nationale vejnet generelt set også komme erhvervslivet til gode.

- Den nye fjordforbindelse vil for de fleste trafikanter betyde bedre fremkommelighed og kortere rejsetider til mange destinationer set i forhold til den aktuelle situation med trængselsproblemer ved Kronprins Frederiks Bro, som alle trafikanter, herunder også lokale erhvervsdrivende, er generet af i dag, lyder det fra Ole Birk Olesen.

Takster endnu ikke fastlagt

Han peger på, at alle køretøjer under 3,5 ton fortsat har mulighed for at benytte Kronprins Frederiks Bro gratis efter 2019.

Det er ikke endeligt fastlagt, hvad taksterne for at krydse Kronprinsesse Marys Bro skal være. Det er bestyrelsen for selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund, der skal vedtage de endelige takster.

I anlægsloven er der lagt op til en betaling på 14 kroner for personbiler og 41 kroner for lastbiler og busser. Priserne er i 2013-priser, hvorfor man må forvente, at de endelige broafgift bliver en anelse højere.

Her kan du se et tidligere indslag, hvor borgere i Frederikssund går i et stort fakkeloptog i protest mod brobetalingen.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere