Tre mand og en traktor skal plante hel skov på et par uger

65.000 træer ved Skibby skal beskytte grundvandet.

Tidligere på ugen tog borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen, og en masse elever fra Fjordlandsskolen Afd. Skibby de første spadestik i maratonplantningen af den nye Nordmannsskoven ved Skibby. 

I løbet af de næste par uger, skal der plantes 65.000 træer. 

Borgmester John Schmidt Andersen begyndte maratonplantningen sammen med børn fra Fjordlandsskolen Afd. Skibby.
Borgmester John Schmidt Andersen begyndte maratonplantningen sammen med børn fra Fjordlandsskolen Afd. Skibby.
Foto: Frederikssund Kommune

Men det var kun et par 100 træer, børnene og borgmesteren nåede. Resten bliver plantet af tre mand og en traktor med en plantemaskine. De skal sammen plante cirka 8000 træer om dagen, indtil der lige om lidt er en hel skov. 

Fin titel for klimaindsatsen

Den nye skov er en del af Frederikssunds Kommunes klimastrategi, som er så ambitiøs, at kommunen netop har fået titlen Klimakommune Plus+ af Danmarks Naturfredningsforening.

For at få den ære skal en kommune have initiativer inden for mindst to af de følgende seks områder: energirenovering, grønne indkøb, klimatilpasning, økologi, Ansvarlig Kommune og Compact of Mayors. 

Skoven er en del af målet om at lave klimatilpasning, og borgmesteren er glad for, at den nye skov sammen med andre klimatilpasnings-tiltag har været med til at gøre kommunen fortjent til titlen:

- Jeg er glad for Frederikssund Kommunes nye status som Klimakommune Plus+, som er en flot anerkendelse af kommunens arbejde med klima- og energiinitiativer. Konkret beskytter skovrejsningen ved Skibby grundvandsressourcerne, og skoven bliver derudover et dejligt, rekreativt område til glæde for mange, siger borgmester, John Schmidt Andersen, i en pressemeddelelse.

Lorryland i front

Klimakommune Plus+'er i Lorryland

Udover Frederikssund er fire andre kommuner med titlen Klimakommune Plus+ i Lorryland. I resten af landet er der kun to i alt. 

Udover klimatilpasning har Frederikssund Kommune valgt at arbejde med indsatser, der skal fremme energirenovering hos virksomheder.

Udvalgte virksomheder i Frederikssund Kommune får tilbudt potentialeanalyser og processtøtte, så virksomhederne bliver klædt på til at kunne implementere energi- og ressourcebesparende tiltag. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Musvåge

Rovfugle dræbt af ulovlig gift: "Det er noget svineri"

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Jellerødskoven i Kokkedal

Træer sprængt med dynamit for at hjælpe flagermus - borgere utilfredse med høje brag

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere