Trafikmålere hærget af kriminelle bilister

Ansatte i Vej- og Park i Frederikssund Kommune kan alt for ofte konstatere, at kommunens seks mobile fartmålere bliver udsat for tyveri eller hærværk.

I Frederikssund Kommune kæmper de ansatte i Vej- og Park mod kriminelle, der saboterer eller stjæler afdelingens i alt seks mobile fartmålere.

Det oplyser sektionsleder i Vej- og Park, Karsten Sunne Haslund til Frederiksborgs Amts Avis.

- Det er et konstant problem. Vi ser typisk, at batterierne bliver stjålet, hjulene bliver skruet af eller målerne simpelthen bliver ødelagt, siger Karsten Sunne Haslund til avisen.

Målerne skal hjælpe borgerne til at sænke farten, men indsamler også data, som kan give vejmyndighederne mulighed for efterfølgende at danne sig et indtryk af hastighedsniveauet og trafikmønstret på det pågældende sted.

- Vi modtager jo data fra målerne, men hvis de hele tiden er ude af drift, giver det selvfølgelig ikke et validt billede af for eksempel trafikmønstret på stedet, siger Karsten Sunne Haslund.

Det er dog ikke de misvisende målinger, som tyveri eller hærværk af de mobile fartmålere skaber, der er det største problem hos Vej- og Park.

- Målerne står jo tæt ved vejen, og jeg kan da godt være bange for, at de kan ende med at skabe trafikfarlige situationer. Det kan jo være, de vælter ud på vejen, eller de ender med at stå for tæt på kørebanen, når nogen har haft fat i dem, og så kan det jo ende med at være rigtig farligt, siger Karsten Sunne Haslund til Frederiksborgs Amts Avis.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere