Trængsel på nordsjællandske veje spænder ben: "Det er umenneskeligt"

Virksomhederne i Nordsjælland skriger efter færre spildte timer på vejene. Men problemet bliver bare værre og værre, og motorvejen er ikke kommet tættere på.

Der er voksende frustration i Nordsjælland.

Trængslen på vejene koster fortsat mere og mere spildtid, og udviklingen går kun én vej - den forkerte vej, lyder kritikken.

Vi har tidligere fortalt om store frustrationer hos både pendlere og store virksomheder. Men nu har frustrationen også bredt sig til både små og mellemstore virksomheder. 

En af dem, der er frustreret, er John Bang Nielsen, som har en entreprenørvirksomhed i Jægerspris.

Hos entreprenørvirksomheden Bang Nielsen i Jærgerspris er der fart på boligbyggeriet. Det er dog langt fra tilfældet på vejene i Nordsjælland:

Frederikssund-motorvejen

- Når man kommer tilbage fra byggemøder i København eller omegn og skal tilbage på vores kontor, så skal vi holde i kø i tre kvarter for at komme herover. Det er umenneskeligt, siger John Bang Nielsen.

Han har 100 ansatte, store byggeprojekter og 40 biler, som hver dag kører rundt i i hele hovedstadsområdet. Og trænglsen på vejene, piner firmaet: 

- Vi har svært ved at skaffe ekstra arbejdskraft herude også på grund af de trafikale problemer, lyder det.

Værre end for ti år siden

John Bang Nielsen er lang fra den eneste virksomhed, som er påvirket af infrastrukturen i Nordsjælland. Og ifølge Dansk Byggeri vokser problemet år for år. 

- For ti år siden var det et problem, men det er ikke i nær så høj grad, som det er i dag, nu er der rigtig mange virksomheder, der har trafikale udfordringer, siger Jørgen Simonsen.

Netop på grund af de trafikale udfordringer har en lang række nordsjælandske borgmestre lavet et trafikpolitisk samarbejde.

Hillerødmotorvejen

- Selvfølgelig betyder det noget for kommunernes økonomi, at der er arbejdspladser, og at de arbejdspladser har nogle rigtig gode forhold, og vores skriger efter god infrastruktur, siger Steffen Jensen, borgmester i Halsnæs, Socialdemokratiet.

Og af samme grund har pendlere, virksomheder og kommuner igen og igen efterlyst handling fra Christiansborg:

- Vi har altså nogle motorvejsprojekter, som der bliver nødt til at blive færdige. Der kører så mange biler dagligt, og det ser ud til, det bare stiger og stiger. Det går ud over vores virksomheder, siger Steffen Jensen.

Stadig ingen motorvej

Tilbage i Jægerspris håber John Bang Nielsen også på politisk handling

 For selv om der er stor interesse for de mange nybyggede rækkehuse er der stadig store spørgsmålstegn: 

For når folk spørger ham, hvornår motorvejen kommer, så kan han ikke svare.

Indtil videre har politikerne på Christiansborg ikke været i stand til at finde økonomiske midler til færdiggørelsen af hverken Hillerødmotorvejen eller Frederiksundsmotorvejen. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Trafikstøj(1)

playTransportordførere svarer igen på kras kritik fra borgmester i støjplaget kommune

Lars Løkke Rasmussen

playMan skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere