Thomas' våde mareridt: Fik regning på 40.000 kroner

En sommerhusejer i Dalby Huse fik sig noget af en overraskelse, da han åbnede sin vandregning. 40.000 kroner for et halvt års forbrug.

Thomas Kirkegaard har selv opført sit nye sommerhus i Dalby Huse, efter det gamle blev oversvømmet og skulle rives ned. Sommerhuset stod færdigt i sommeren 2016, og Thomas Kirkegaard har siden brugt sommerhuset i gennemsnit hver anden uge.

Men da vandregningen for nogle uger siden kom ind af døren fik han sig noget af et chok. På under et år skulle der være brugt vand svarende til 225 sommerhuses vandforbrug - til den nette sum af knap 40.000 kroner.

Det svarer til at godt 450.000 liter vand skulle være løbet igennem Thomas Kirkegaards ene vandhane i sommerhuset, og det forstår han absolut ingenting af.

- Jeg står fuldstændig uforstående over denne store regning, da jeg på ingen måde kender noget til, at jeg skulle have brugt så mange liter vand på så få måneder - inden der endda blev lukket for vandet i efteråret sidste år, siger Thomas Kirkegaard.

Vandværk: Vi kan intet gøre

Regningen er kommet fra Dalby Huse Strands Vandværk og Frederikssund Forsyning.

Hos vandværket har man også undret sig over det voldsomme beløb og haft folk ude til at kigge på sagen. Men de konkluderede, at vandmåleren på grunden ikke ser ud til at fejle noget, og at sommerhusejeren må få betalt de 10.000 kroner, som Dalby Huse Strands Vandværks regning lyder på.

- Normalt når der sker sådan nogle ting, så er der jo en forsikrignssag på det, dvs. man skal kunne bevise, at vandet er rendt ud et eller andet sted, men jeg har snakket med Thomas (red. Thomas Kirkegaard) og han kan jo desværre ikke påvise at der skulle være rendt vand ud noget sted. Derfor er der altså ingen anden udvej, end at han må betale de penge, udtaler Erling Jakobsen, bestyrelsesformand i Dalby Huse Strands Vandværk.

quote Jeg har talt med en advokat og diverse fagfolk om det her mystiske scenarie. De siger alle, at jeg umuligt kan have brugt så meget vand.

Thomas Kirkegaard, sommerhusejer, Dalby Huse

Intet at gøre

Udover at skulle betale 10.000 kroner til Dalby Huse Strands Vandværk, så skylder Thomas Kirkegaard også 30.000 kroner til Frederikssund Forsyning, der ejes af Frederikssund Kommune. 

- Jeg har måske brugt nogle få hundrede liter, og har haft mange dialoger med vandværket. Men der er ikke noget at gøre, selvom jeg står fuldstændig uforstående over den enorme regning. Vandværket oplyser mig, at det er mit problem, men hvad skal jeg gøre, spørger Thomas Kirkegaard. 

- Jeg har talt med en advokat og diverse fagfolk om det her mystiske scenarie. De siger alle, at jeg umuligt kan have brugt så meget vand, og da sommerhuset er helt nybygget, giver det ingen mening. Jeg render panden mod en mur, og dette til trods for, at jeg intet kender til denne enorme og ubegribelige vandregning, afslutter Thomas Kirkegaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

vandrør

Sådan undgår du frosne vandrør i sommerhuset - og det gør du, hvis skaden er sket

lidl høje gladsaxe

Supermarked lukket efter lort i handske

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere