Studenterkørsler guides uden om omdiskuteret betalingsbro

Snart skal unge studenter ud og køre rundt i studentervogn, men turen kommer ikke til at gå over den omdiskuterede Kronprinsesse Marys Bro.

Det har været nogle turbulente måneder for årets nye studenter, da de længe ikke har vidst, om studenterhuerne må fejres med en tur i studentervogn.

Regeringen og Folketingets partier har alligevel besluttet, at årets studenter skal have lov til at køre vogntur.

Studenter, der skal til Frederikssund, vil dog opleve, at de ikke må køre over den omdiskuterede betalingsbro, Kronprinsses Marys Bro, der forbinder Frederikssund med Hornsherred.

Det til trods for at store køretøjer - som eksempelvis lastvogne eller busser - normalt tvinges til at køre over den nye bro.

Det skyldes, at broen har karakter af motortrafikvej, og studenterkørsler ikke er tilladt på motortrafikveje og motorveje.

Til gengæld kan ruten med studenterkørsel i Frederikssund Kommune foregå over den gamle Kronprins Frederiks Bro, der ellers har været lukkede for store køretøjer.

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Det kan lade sig gøre, fordi studenterkørsel har karakter af personbefordring på linje med almindelige busser, der også gerne må passere broen.

Studenter fik alligevel lov til vogntur

Onsdag den 3. juni oplyste Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse, at årets studenter må blive fejret i studentervogne landet over.  

I pressemeddelelsen bliver der især lagt fokus på, at der stadig skal tages en del forholdsregler både under translokation, dimission og andre arrangementer.

Det anbefales på studenterkørslerne, at turen indeholder færre besøg, og varigheden af besøg hos venner og familie bør minimeres.

Samtidig skal studenterkørslen foregå i klassevis for at undgå større forsamlinger.

Den omdiskuteret bro i Frederikssund

Den nye betalingsbro over Roskilde Fjord, Kronprinsesse Marys Bro, har været genstand for en del debat allerede inden indvielsen.

Flere lokale borgere er utilfredse med, at de skal betale for at køre over en bro, når den slags er gratis stort set alle andre steder i landet.

Samtidig har der også raset en anden debat, da flere lastbiler valgte at køre over den gamle bro – Kronprins Frederiks Bro – selvom lastbiler var forbudt der, men chaufførerne valgte at gøre det, da den bro er gratis.

Nu må studentervogne køre over den gamle bro, samtidig med at det stadig er forbudt for lastbiler at gøre. 

Det koster det at krydse Kronprinsesse Marys Bro 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere