Steffen og Nini har bygget Skandinaviens flotteste bil

Et par fra Frederikssund har brugt sammenlagt halvandet år på at lave Skandinaviens flotteste bil.

Det har været en god sommer for Nini og Steffen Jeppesen i Frederikssund. 

Parrets bil er 27 år gammel, men alder er øjensynligt bare et tal - i hvert fald er deres gamle Toyota denne sommer både blevet udråbt til Danmarks- og Skandinaviens flotteste bil. 

Og det er kun tredje gang nogensinde, at en dansk bil har vundet kåringen ved Vallåkraftträffen i Sverige - Skandinaviens største biltræf for ombyggede biler.

- Det er stort. Denne gang tog vi halvandet år ud af kalenderen, som vi har brugt på at blive klar. Vores bil har før fået en tredjeplads, men i år gik vi efter at vinde det hele, siger Steffen Jeppesen til TV 2 Lorry. 

Hver en skrue er skiftet

Bilen har parret passet sammen i syv år. Den er deres fælles projekt, som de nu sammenlagt har brugt mellem 500.000 og 600.000 kroner på. 

- Alt har været ude af den. Hele motoren. Hver en skrue er skiftet. Alt er lakeret, pudset og poleret. Den er bygget helt om. Den er nok malet fire gange nu, forklarer Steffen Jeppesen. 

- Det er klart, at det er lidt nemmere at bruge penge på det, når vi begge to er lige tossede med det. Der er ikke så meget, der går til tøj og rejser. Vi bruger helst penge på nye dele til bilen.

- Det er vel lidt som at have en hest eller en anden dyr hobby, siger han. 

Bilen er japansk inspireret

Ved konkurrencen har en række dommere bedømt bilen ad flere omgange. De har både kigget på håndværket og kreativiteten. 

Parret har sammen arbejdet på idéen, som er et japansk tema, der passer til modellen, Toyota MR2:

- Man får typisk idéerne om sommeren, og så bygger man hele vinteren i garagen. Vi har blandt andet kigget en del på internettet for at lade os inspirere af udlandet, siger Steffen Jeppesen til TV 2 Lorry.

- Vi har sat nye skærme på bilen, der gør den bredere, hvilket er populært i Japan. Der er malet japanske træer på den, og der er sat en japansk nummerplade på. Det gælder om at få idéer, som ingen andre har. Og så er den ret moderne, siger han. 

En dag skal den ombygges 

Den nykårede vinder har altid elsket biler, og han har bygget på dem, siden han var 18 år. Hans far rodede også med biler og fortalte historier om dem, forklarer han. Og hans gamle svigerfar var mekaniker.

Alligevel var det faktisk Ninis idé, at de skulle deltage i de forskellige biltræf:

- Jeg har aldrig vist bilerne frem. Det var først, da jeg mødte Nini, at hun pressede på for konkurrencerne. Det var hende, som syntes, det kunne være sjovt. Men jeg er så også blevet bidt af det, siger Steffen Jeppesen. 

Man kan ikke vinde igen med samme bil, så parrets elskede Toyota skal enten bygges om eller skiftes ud, hvis de vil kåres endnu en gang. 

Det venter de dog lidt med. Først har de planer om at finde lignende konkurrencer i Tyskland, forklarer Steffen. 

Til dagligt kører parret i en Volvo. 

 
 
Foto: Steffen Knudsen - SKphoto.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere