Skattefar flytter tilbage til Frederikssund

Skatteministeriet opretter otte nye skattecentre uden for hovedstaden inden 2023. Allerede næste år åbner et i Frederikssund.

Der er nye arbejdspladser på vej til Frederikssund inden for kort tid.

Skatteministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at der inden 2023 skal oprettes otte nye skattecentre uden for hovedstaden, og at de første to af slagsen allerede åbner i løbet af 2020.

Det ene skal placeres i Frederikssund. I den samme bygning, hvor der tidligere lå et skattecenter.

- Vi er utrolig glade for det. Vi kæmpede jo lidt, da man i sin tid valgte at lukke skattecentret i Frederikssund og siden har vi faktisk kæmpet, fordi vi synes lokationen her tæt på stationen er god, og der har været mange gode medarbejdere her. Vi syntes jo, det var synd at miste så mange statslige arbejdspladser i Frederikssund Kommune, siger Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen (V), til kommunens hjemmeside.

Tilbage i 2014 besluttede SKAT at lukke skattecenteret i Frederikssund ned sammen med centrene i Køge, Holbæk, og Korsør.

Skal fange svindlere

Med den seneste finanslov indgået mellem regeringen, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet blev man enige om at tilføre 250 nye skattefaglige medarbejdere med det samme. I alt 1.000 ekstra medarbejdere skal ansættes de kommende år.

Oprettelsen af de kommende skattecentre skal ske, så kontrollen med skat får et markant løft over de kommende år, oplyser ministeriet.

Det skal sikre, at borgere og virksomheder igen får et skattevæsen, som de har tillid til. Samtidig skal det gøre det sværere for skattesvindlere at slippe uopdagede af sted med snyd.

- Skatteborgere og virksomheder skal opleve et skattevæsen, der er til stede, hvor de er. Og det er ikke kun i hovedstaden og de større byer, men rundt om i hele landet. Samtidig er nye offentlige arbejdspladser helt afgørende for at sikre, at Danmark ikke knækker over. Det handler om balance, siger skatteminister Morten Bødskov (S) og fortsætter:

- Og skattevæsenet har faktisk rigtig gode erfaringer med at etablere produktive arbejdspladser uden for de store byer, så jeg har store forventninger til de otte nye skattecentre og den kæmpe værdi, de vil give.

Skatteminister Morten Bødskov (S).
Skatteminister Morten Bødskov (S).
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Flytter ind i velkendte lokaler

Fire nye skattecentre placeres i Jylland, to på Fyn og to på Sjælland. Foruden centret i Frederikssund åbner et andet i Fredericia i Sydøstjylland i løbet af 2020.

- Nu skal vi i gang med at rekruttere de første 250 nye skattefolk til de to første skattecentre. Et vest og et øst for Storebælt. I to byer, hvor vi i dag ikke er tilstede, men hvor jeg er sikker på, at vi hurtigt kan bygge nogle stærke faglige miljøer op, der kan styrke skattekontrollen. Og hvor 250 nye arbejdspladser fremover vil bidrage til væksten og sammenhængskraften i områderne omkring Fredericia og Frederikssund, siger Morten Bødskov.

Skattecenteret i Frederikssund placeres lokalerne på Kilde Allé 16, der også tidligere husede et skattecenter. Mens der i det kommende center vil være mellem 100 og 150 ansatte, var der i det tidligere skattecenter i Frederikssund op mod 400 ansatte.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere