S-tog til Vinge: Ordførere garanterer penge

Transportordførerne garanterer nu, at de knap 55 millioner kroner, der er afsat på finansloven til en S-togsstation i Vinge, er øremærket til projektet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Der er gode nyheder til Frederikssund Kommune.

Transportordførerne fra forligspartierne S, R, SF, EL og DF garanterer nu, at de omkring 55 millioner kroner, der er afsat på finansloven til en S-togsstation i Vinge, er øremærket til projektet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Christiansborg politikerne giver nu en håndsrækning til Frederikssund kommune, hvor borgerne ellers har været ved at miste håbet.

Kommunen havde nemlig en aftale med ministeriet om, at der skulle 2000 indbyggere og 670 arbejdspladser til Vinge, før stationen kunne blive en realitet. 

Læs også Forligskreds vil stadig have Vinge Station

Pengene er garanteret

Tirsdag var ordførerne til møde med transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), hvor parterne drøftede, om staten fortsat skal støtte projektet.

Og ifølge Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti står pengene klar til kommunen. 

- Der er fuld opbakning fra forligskredsen til en S-togsstation. Pengene er afsat, og dem garanterer vi kommunen, siger Kim Christiansen (DF) til Frederiksborg Amts Avis. 

- Der er uden tvivl sket en række fejl i forbindelse med projektet, så vi skal have en realistisk tidsplan fra kommunen, som må fortælle, hvad der er op og ned i sagen, og hvordan de kommer i gang igen. Så skal pengene fra staten nok komme, siger Karsten Hønge (SF) til Frederiksborg Amts Avis. 

Læs også Forlænget livline for S-tog i Vinge

Frederikssund Kommune har fået lovning på en station, når man kan stille garanti for 2000 indbyggere og 670 arbejdspladser i Vinge.

DF vil ikke afvise, at de krav kan lempes, men det er der uenighed om i forligskredsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Kommunen vil inden for den nærmeste fremtid blive indkaldt til møde i ministeriet.

Frederikssund Kommune har brugt 387 millioner kroner på forberedelserne til by-projektet Vinge. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik