S-tog til Vinge: Ordførere garanterer penge

Transportordførerne garanterer nu, at de knap 55 millioner kroner, der er afsat på finansloven til en S-togsstation i Vinge, er øremærket til projektet.

Der er gode nyheder til Frederikssund Kommune.

Transportordførerne fra forligspartierne S, R, SF, EL og DF garanterer nu, at de omkring 55 millioner kroner, der er afsat på finansloven til en S-togsstation i Vinge, er øremærket til projektet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Christiansborg politikerne giver nu en håndsrækning til Frederikssund kommune, hvor borgerne ellers har været ved at miste håbet.

Kommunen havde nemlig en aftale med ministeriet om, at der skulle 2000 indbyggere og 670 arbejdspladser til Vinge, før stationen kunne blive en realitet. 

Pengene er garanteret

Tirsdag var ordførerne til møde med transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), hvor parterne drøftede, om staten fortsat skal støtte projektet.

Og ifølge Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti står pengene klar til kommunen. 

- Der er fuld opbakning fra forligskredsen til en S-togsstation. Pengene er afsat, og dem garanterer vi kommunen, siger Kim Christiansen (DF) til Frederiksborg Amts Avis. 

- Der er uden tvivl sket en række fejl i forbindelse med projektet, så vi skal have en realistisk tidsplan fra kommunen, som må fortælle, hvad der er op og ned i sagen, og hvordan de kommer i gang igen. Så skal pengene fra staten nok komme, siger Karsten Hønge (SF) til Frederiksborg Amts Avis. 

Frederikssund Kommune har fået lovning på en station, når man kan stille garanti for 2000 indbyggere og 670 arbejdspladser i Vinge.

DF vil ikke afvise, at de krav kan lempes, men det er der uenighed om i forligskredsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Kommunen vil inden for den nærmeste fremtid blive indkaldt til møde i ministeriet.

Frederikssund Kommune har brugt 387 millioner kroner på forberedelserne til by-projektet Vinge. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere