Retsordfører kritiserer politilukninger: "Vi er blevet dårligt oplyst"

Flere politikere har nu afkrævet justitsministeren et svar i sagen om lukningen af Frederikssund Politistation som udrykningsstation. Men svaret er ikke godt nok, lyder kritikken.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen i Folketinget Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Ritzau Scanpix

Justitsminister Søren Pape Poulsen har tillid til, at politiledelsen i Nordsjællands Politi har truffet den rigtige beslutning.

Sådan lyder konklusionen fra den konservative minister på tre §20 spørgsmål til ministeren om planerne for den nye organisering i Nordsjællands Politi.

Ved omorganiseringen skal Frederikssunds Politistation nedlægges som udkørselsstation og i stedet omlægges til hjemsted for hundepatruljerne fra hele politikredsen. 

Læs også Ny plan i politiet: Nu nedlægges udrykningsstation

Netop nedlægningen af udrykningsstationen i Frederikssund er faldet både borgmestre, lokalpolitikere og flere politikere på Christiansborg for brystet.

Det skyldes, at responstiderne i den del af politikredsen allerede nu er høj - og frygten er blandt andet, at den fortsat vil stige med den nye omlægning.

Her skal politiet zonepatruljere i store geografiske områder uden fast base, og kan derfor være langt fra borgerne i de to kommuner.

- Det jeg arbejder for hver dag som justitsminister er, at borgerne oplever et synligt og nærværende politi, der er til stede i lokalområdet, startede Søren Pape Poulsen i Folketingssalen.

Læs også Politiker revser færre udrykningssteder: Yderområder svigtes

- Det er min klare forventning, at Nordsjællands Politi sikrer, at omorganiseringen sikrer en bedre betjening af borgerne og ikke en dårligere, sagde han. 

Retsordfører: - Det her dybt kritisabelt

Samme tiltro til politiet har retsordfører i Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen, dog ikke. Hvert fald ikke med udgangspunkt i den plan, som er politidirektøren har forelagt.

Hans kritik bunder særligt i, at Politiforligskredsen, som både Konservative og Dansk Folkeparti er en del af, ikke er blevet blevet tilstrækkeligt informeret om formålet med at lave omrokeringen i Nordsjællands Politikreds.

På trods af at det er selvsamme kreds, der hvert år uddeler 10 milliarder kroner til Dansk Politi.

- Det her er dybt kritisabelt. Vi skal finde frem til, hvorfor man vil foretage den her . Er det for at spare penge, og kan borgerne forvente dårlige dækning?, siger Peter Kofod Poulsen til TV 2 Lorry.

Ifølge retsordføreren var besvarelsen fra justitsministeren i Folketinget langt fra fyldestgørende på kernespørgsmål om de fremtidige responstider i politikredsen og årsagen til den nye plan.

Justitsminister har tiltro til politiplan - selvom Politiforligskreds ikke er hørt

- Jeg går selvfølgelig ud fra, at når man laver sådan noget her, så dem, der står bag det, har også tænkt over hvordan det bliver ført ud i livet, sagde Søren Pape Poulsen i Folketinget.

Men det er ikke godt nok, lyder kritikken fra Dansk Folkepartis retsordfører.

Læs også Borgmester om politiets nye planer: "Ude af takt med virkeligheden"

- Han sagde ikke rigtig noget konkret. Så jeg har simpelthen brug for, at vi får taget det her op på et møde i Justitsministeriet. 

- Vi skal helt klart have det her belyst. Vi skal ikke lukke et udkørsessted før vi aner, hvad der foregår, fortsætter han. Jeg synes, det er mærkeligt, at vi i folketingets politiforligskreds ikke er blevet hørt i det her. Det er gået fuldstændig udenom os, siger Peter Kofod Poulsen.

Derfor håber retsordføreren nu, at justitsministeren indkalder til et møde i Politiforligskredsen hurtigst muligt.

Læs også Borgmester om nedlægning af politistation: Forkert beslutning!

- Jeg synes fortsat ikke, at han har forholdt sig til det. Jeg synes ikke, at der kom noget nyt frem. Det ærger mig lidt. Det synes jeg, at folk fortjener, siger Peter Kofod Poulsen og tilføjer, at Søren Pape Poulsen bør tage kritikken fra både betjente og kollegaer på Christiansborg alvorligt og se på omrokeringsplanen med resten af Politiforligskredsen.

- Indtil da håber jeg, at planerne bliver lagt på is, siger han til TV 2 Lorry. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik