Ramponeret færge atter klar til sejlads – snart stævner Columbus ud på sommerruten

Den 75 år gamle færge Columbus fra Frederikssund måtte udskyde starten på sin populære sommerrute efter revner, råddenskab og utætheder. Nu er den - mod alle odds - klar til at sejle igen.

Den 1. april 2022 var dagen, hvor færgen Columbus skulle påbegynde sin populære sommerrute mellem Kulhuse i Hornsherred og Sølager i Hundested.

Færgen blev dog aldrig klar til sejlads, da dens tilstand var for ringe til, at den kunne sejle ved årets sæsonstart.

Det fremgik af en rapport over færgens forfatning, som TV 2 Lorry fortalte om i marts måned.

Efter flere reparationer er færgen dog atter klar til at sejlads, og det glæder skipper Steffen Andersen.

- Det er jo dejligt. Det bliver dejligt at komme ind i rutinen, som vi plejer at have, siger Steffen Andersen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det bliver rart at kunne betjene alle kunderne og de lokale pendlere.

Frustration over manglende sejlads

Færgen Columbus har døjet med rådne træplanker, revner ved svejsninger og utætte skotter, hvorfor kommunen tilbage i marts bevilgede 1,6 millioner kroner til reparationer af fartøjet.

Reparationsarbejdet er i fuld gang, og Steffen Andersen regner derfor med, at færgen snart er klar til sejlads. Færgen skal dog gennem et skibstilsyn den 30. maj.

- Hvis alle reparationerne bliver godkendt, regner jeg med, at vi er klar til at sejle den 7. juni, siger Steffen Andersen og påpeger, at der godt kan komme til at gå en dag eller to ekstra, før de sejler, hvis skibet ikke går igennem synet.

For skipper Steffen Andersen har det været frustrerende ikke at kunne sejle som normalt.

Han fortæller dog til TV 2 Lorry, at det ikke er sidste gang, at den 75 år gamle færge skal repareres.

- Vi har noget, vi skal have lavet fremadrettet, da det er en gammel færge, som jævnligt skal vedligeholdes, siger Steffen Andersen og uddyber:

- Jeg tror ikke, at det er noget, som vil få indflydelse på sejladsen. Det planlægger vi os ud af, siger Steffen Andersen.

TV 2 Lorry sejlede i oktober 2021 en tur med færgen Columbus, og du kan komme en tur med ombord i tv-indslaget nedenfor.

Oplev færgen Columbus i indslaget her og få et indblik i, hvordan det er at sejle med den gamle færge.