Populær byfest i dyb krise: Tæt på at lukke og slukke

Der er ikke flere penge i kassen, lyder det fra folkene bag festivalen.

En af Jægersprisfestens store attraktioner gennem årene er det tilbagevende kræmmermarked, oplyser arrangørerne på deres hjemmeside. Foto: PR-foto

Gennem 51 år er der blevet afholdt byfest i Jægerspris. Men hvis udviklingen fortsætter, som den har gjort de senere år, kan den tilbagevendende Jægerprisfesten meget vel være et afsluttet kapitel.

Et dalende antal gæster og et dertilhørende fald i omsætningen betyder nemlig, at arrangørerne har umådelig svært ved at stable byfesten på benene næste år, skriver lokalavisen.dk.

Læs også Mums: Tarteletfestival kommer til København

Faktisk står det så slemt til, at hvis ikke der sker et decideret mirakel, er det næsten 99 procent sikkert, at der ikke bliver nogen ny byfest næste år. Det fortæller bestyrelsesmedlem John Simonsen til TV2 Lorry.

- Det er vi rigtig kede af. Men uden penge bliver det svært at fortsætte byfesterne, siger John Simonsen, som har været med til arrangere og afvikle Jægersprisfesten gennem 31 år.

- Vi har vendt og drejet det over hundrede gange i bestyrelsen, og vi ser ikke andre muligheder. Allerede sidste år overvejede vi, om vi skulle stoppe, men vi blev enige om at give det endnu et forsøg. Nu har vi været ude at kautionere for 130.000 i år, og det tør jeg simpelthen ikke gøre igen, siger John Simonsen til TV2 Lorry. 

Læs også SKÅL: København får en rosé-festival

Ølsalget og vejret svigter
Han fremhæver som et eksempel, at man for ti år siden kunne sælge 10-12.000 liter øl, men at man i år kun har solgt 2.000 liter.

- En stor del af indtægterne kommer fra salget af mad og drikkevarer, så det er noget, der kan mærkes, siger John Simonsen.

Læs også SKÅL: København får en rosé-festival

Han forklarer til for lokalavisen.dk, at opbakningen fra sponsorerne er stort set uforandret, men at dårligt vejr de senere år har skræmt gæsterne væk.

- Det er publikum, vi skal leve af, og det har virkeligt kunnet mærkes, at der kommer færre. Selv om vi i år havde skåret kraftigt ned på musikken, så har det ikke været nok til at opveje, at der er kommet færre mennesker, siger John Simonsen til lokalavisen.dk.

Han forventer dog ikke, at foreningen, der står bag festen, kommer ud af året med røde tal. Men han vurderer, at man nok bliver nødt til at sælge ud af udstyr som eksempelvis scenen for at kunne betale regningerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?