Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

Politiet har afspærret et større skovområde i Nordsjælland i forbindelse med eftersøgningen af Maria From Jakobsen, som politiet mistænker er blevet dræbt.

Politiet er lige nu i gang med en storstilet eftersøgning med hunde og droner i skovene nær Jægerspris nær den forsvundne 43-årige Maria From Jakobsens bopæl.

Et område er blevet afspærret, mens politiet eftersøger spor i forbindelse med hendes forsvinden, som politiet betragter som en mulig drabssag. 

Det oplyser Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry. 

- Jeg kan bekræfte, at vi lige nu er til stede flere steder i Frederikssundsområdet, som vi afsøger i forbindelse med efterforskning af en mulig drabssag, siger Henriette Døssing, der er pressetalsmand ved Nordsjællands Politi.

Politiet leder efter Maria From Jakobsen i et skovområde i Jægerspris.
Politiet leder efter Maria From Jakobsen i et skovområde i Jægerspris.
Foto: Presse-fotos.dk

En mand er allerede anholdt i sagen, som politiet mistænker er en drabssag, men det er endnu ikke lykkedes at finde spor efter den 43-årige kvinde, der ikke er set siden den 26. oktober. 


Politiet leder efter Maria From Jakobsen i et skovområde i Jægerspris.
Politiet leder efter Maria From Jakobsen i et skovområde i Jægerspris.
Foto: Presse-fotos.dk

Her havde hun angiveligt forladt sit hjem i nedtrykt tilstand, og senere blev hendes bil fundet parkeret på Rødkildevej i Københavns Nordvestkvarter.

Der er dog siden blevet sået tvivl om hendes sindstilstand fra Retten i Hillerøds side.

Ifølge et nært familiemedlem, med hvem hun førte en samtale inden hendes forsvinden, virkede hun ikke nedtrykt. Hun havde også en aftale med sin familie dagen efter, hun forsvandt. Det indgår i politiets beviser.

Sigtet søgte blandt andet på rensemidler og forsvinden

Den 16. november besluttede politiet så at anholde en mand og sigte ham for drab i sagen.

Den 44-årige mand, der er sigtet for drab på Maria From Jakobsen på et ukendt sted og ukendt måde, blev for et par dage siden varetægtsfængslet i 14 dage, fordi han udviste mistænkelig adfærd.

Blandt andet fremgik det af politiets beviser, at han på sin computer havde foretaget søgninger på havdybde, olietønder, selvmord, forsvinden og rensemidler. Politiet har også fundet ætsende kemikalier hos den sigtede.

Maria From Jacobsen
Foto: Nordsjællands Politi

Samtidig har den 44-årige udvist interesse for, hvordan man skaffer sig af med et lig, viste dokumenter fra Retten i Hillerød.

Desuden oplyser politiet, at manden både før og efter Maria From Jakobsens forsvindingsdag var kørt til et område i Brønshøj, hvor den forsvundne kvindes bil dukkede op fire dage efter, hun forlod sit hjem.

Han kunne ikke forklare, hvorfor han befandt sig i Brønshøj.

Politiet savnede vidner

Maria From Jakobsen blev meldt savnet 27. oktober – dagen efter, hun forlod sit hjem i Frederikssund. Politiet har bedt vidner om at rapportere deres oplevelser i den forbindelse.

Signalementet lød på, at hun er 177 centimeter høj, almindelig af bygning med skulderlangt lyst hår og var iført sort halvlang dunjakke, mørke bukser samt sorte gummistøvler.

Både Maria From Jakobsens bopæl på Nialsvej i Frederikssund og et sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland bliver som led i efterforskningen undersøgt af politiets teknikere.

Den 44-årige mand er beskyttet af navneforbud.Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere