Politiet beder om hjælp i muligt drab på 43-årig kvinde

Sagen om den forsvundne 43-årige Maria From Jakobsen fra Frederikssund efterforskes nu som en mulig drabssag.

Nordsjællands Politi har siden slutningen af oktober haft efterlyst den 43-årige Maria From Jakobsen fra Frederikssund og efterforsker nu hendes forsvinding som en mulig drabssag.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

- Vi har for nylig fået nogle indikationer på, at der kan være begået en alvorlig forbrydelse mod Maria From Jakobsen, siger vicepolitiinspektør Lau Lauritzen, Nordsjællands Politi.

De nye oplysninger medførte, at en 44-årig mand mandag eftermiddag blev sigtet for drabet på Maria From Jakobsen og varetægtsfængslet i 14 dage.

I forbindelse med den videre efterforskning vil Nordsjællands Politi gerne høre fra borgere, der har oplysninger, som kan være med til at klarlægge, hvad der er sket i dagene op til og umiddelbart efter, at Maria From Jakobsen blev meldt savnet.

- Vi vil meget gerne høre fra borgere, som i perioden fra den 25. oktober til den 4. november har set en hvid Chevrolet Spark eller en grå Suzuki Baleno og eventuelle personer i eller omkring bilerne på Rødkildevej og Frederikssundsvej i København, ved et sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland eller ved en genbrugsplads et sted på Sjælland. Den grå Suzuki har anhængertræk og kan muligvis have haft en trailer med sig, siger Lau Lauritzen.

De to biler, som Nordsjællands Politi interesserer sig for, er en hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345 og en grå Suzuki Baleno med registreringsnummer CH 78 908. Den grå Suzuki Baleo har påmonteret et anhængertræk og har muligvis kørt med en trailer. Traileren har registreringsnummer BM 54 47.

Bil efterlyst
Foto: Nordsjællands Politi/Privat

Forsvundet siden slutningen af oktober

Han betegner sagen som ganske speciel, idet den er begyndt som en sag om en savnet person og nu har udviklet sig til en efterforskning af et muligt drab.

- Det er naturligvis en sag, som vi behandler med meget stor alvor, og jeg håber, at de borgere, som har oplysninger, der kan hjælpe os videre i efterforskningen, vil kontakte os, siger Lau Lauritzen.

Politiet er i besiddelse af bilerne og traileren, og på baggrund af privat overvågning, trafikkameraer og lignende har politiet en viden om, hvor køretøjerne har været.

- Nogle gange opstår der sorte huller, hvor der ikke er overvågning fra A til B, og et køretøj eller mistænkte derfor er væk et stykke tid. Der har vi brug for vidner til at finde ud af, om de har set bilen på et tidspunkt, så vi kan se, hvordan det passer ind i vores puslespil, siger Lau Lauritzen.

Ifølge efterforskningslederen er der tale om en speciel sag, idet den begyndte som en sag om en savnet person og derfra udviklede sig til en drabsefterforskning for en uge siden.

- Det er ikke usædvanligt, at en person forsvinder, og 80-90 procent vender tilbage igen. Nogle gør ikke af forskellige årsager. Men hvis man i forbindelse med undersøgelsen af, hvor de kan være rejst hen, får nys om, at der kan ligge en forbrydelse bag, flytter sagen afdeling til personfarlig kriminalitet, siger Lau Lauritzen.

Trailer efterlyst
Foto: Nordsjællands Politi/Privat

I søndags blev huset på Nialsvej afspærret, og mandag blev en 44-årig mand varetægtsfængslet i sagen. Han nægter sig skyldig i sigtelsen om drab.

Politiet oplyser, at politiets teknikere ud over huset på Nialsvej også foretager undersøgelser i et sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland.

- Vi skal finde ud af, hvor hun er, og i den forbindelse mener vi, det vil være nærliggende at undersøge sommerhuset, siger Lau Lauritzen.

- Hvis en familie ejer et sommerhus, flere huse, en lejlighed eller lignende, så arbejder vi ud fra det.

I løbet af onsdagen har politiet fået en række tip, og flere af dem er ved at blive undersøgt. Det er dog fortsat interesseret i at høre fra folk, der måtte have informationer i sagen.

Maria From Jakobsen blev meldt savnet den 27. oktober, hvor det blev oplyst, at hun dagen forinden havde forladt sit hjem på Nialsvej i Frederikssund i stærkt nedtrykt tilstand.

Signalementet lød på, at hun er 177 cm høj, almindelig af bygning med skulderlangt lyst hår og var iført sort halvlang dunjakke mørke bukser samt sorte ”Ilse Jakobsen”-gummistøvler.

Hendes bil blev senere fundet på Rødkildevej ved Bellahøj af en beboer i området.


Bil efterlyst
Foto: Nordsjællands Politi/Privat

Efterlystes hus afspærret

Et hus i Frederikssund blev søndag aften afspærret, og mandag arbejdede politiet på stedet.

Maria From Jacobsen ejer sammen med sin mand huset, hvilket de har gjort siden 2012. Sammen har de fire børn. De købte huset tilbage i 2012, hvor de flyttede til Frederikssund fra Skibby i Hornsherred.

Det fremgår dels af oplysninger fra tingbogen og dels af oplysninger fra hjemmesiden for det sted, hvor manden er ansat.

Endnu har Nordsjællands Politi ikke oplyst, hvorvidt der er en sammenhæng mellem tilstedeværelsen ved huset og varetægtsfængslingen.

politiet i Frederikssund
Foto: Local Eyes

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere