Plaster på såret til Frederikssund: Slipper for ny millionregning

Frederikssund Kommune undgår et krav om erstatning for kuldsejlede forhandlinger om salg af byggeretter til Vinge Centrum.

Mens byrådspolitikerne i Frederikssund Kommune stadig slikker sårene efter onsdagens hårde spareøvelse, hvor der skulle findes næsten 100 millioner til 2018-budgettet, er der nu også lidt at lune sig over op til jul.

Kommunen slipper nemlig for et søgsmål om erstatning fra AP Ejendomme, som man i juni ellers indgik en rammeaftale med, men som man siden forgæves har forsøgt at nå til enighed med om detaljerne ved et salg af byggeretter til den nye bydel Vinge Centrum. Det oplyser virksomheden til TV 2 Lorry.

- Vi anlægger ikke en erstatningssag. Det mener vi sammen med vores advokater ikke, at der er grundlag for, når vi ikke har lidt et tab, siger direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson. 

Så sent som fredag morgen udtalte Frederikssund-borgmester, John Schmidt Andersen (V), ellers til P4 København, at man risikerede en større ekstraregning fra AP Ejendomme.

Men nu slipper kommunen med at dække virksomhedens rådgiveromkostninger. Den slags er helt normal procedure og drejer sig om et beløb af beskedent omfang, oplyser direktøren uden at ville komme det nærmere.

AP Ejendomme stadig lune på Vinge

Mens mange Frederikssund-borgere formentlig stadig spørger sig selv, hvordan salgsprocessen kunne gå så galt, at projektet nu må genudbydes og efterlader et hul i kommunekassen på 163 millioner kroner, så har AP Ejendomme ikke noget at udsætte på kommunen for forhandlingsprocessen.

quote Vi skilles som gode forhandlingspartnere. Det er bare ærgerligt, det ikke lykkedes.

Peter Olsson, direktør, AP Ejendomme

- Det har været en kompleks sag, og vi har været tæt på at nå hinanden i visse forhold, mens det ikke har været muligt på andre områder. Vi har holdt mange møder og haft et intensivt forhandlingsforløb med en rigtig god dialog. Så vi skilles som gode forhandlingspartnere. Det er bare ærgerligt, det ikke lykkedes, siger Peter Olsson.

Torsdag sagde borgmester John Schmidt Andersen til TV 2 Lorry, at kommunen måske havde været for ambitiøse i deres forventninger til Vinge Centrum i forhold til markedssituationen, og det måtte man forholde sig til, når projektet skal genudbydes i det nye år.

Ambitionsniveauet har dog ikke skræmt AP Ejendomme, der vil følge interesserede med, når projektet igen kommer i udbud, afslører Peter Olsson. 

- Selvfølgelig er det også vigtigt, at man har store visioner. Men derfor kan man godt lave en optimering og skære nogle ting til i et nyt udbud.

- Vi er ikke afvisende over for at kigge på det igen. Det er stadig en yderst interessant sag, så når kommunen genudbyder, kigger vi på det igen. Selvfølgelig med forbehold i forhold til, hvordan udbuddet ser ud. Men selve casen med Vinge tror vi stadig på – og synes det er interessant.

Det er endnu ikke lykkedes TV 2 Lorry at få en reaktion fra den tredje og sidste part i rammeaftalen, bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard, om hvorvidt de vil rejse et erstatningskrav. Men i en pressemeddelelse udtaler koncerndirektør, Jesper Nordby, at man skilles med kommunen i god ro og orden.