På jagt efter bevaringsværdige bygninger i Skibby

Allerede her i løbet af foråret går et hold i gang med at finkæmme alle gader og stræder i Skibby. På jagt efter de fine gamle huse

Skibby er en af de helt små byer i Hovedstadsområdet.  Og her ligger der fine gamle huse, som Frederikssund Kommune nu vil sikre og bevare.

Så et hold fra kommunen går nu i gang med at finkæmme den lille by, i jagten på de huse, som er værd at bevare for eftertiden.

- Det er en rigtig god idé. For så får vi fokus på alt det gamle håndværk, og fokus på huse, der er værd at bevare, siger husejer Joachim Aagaard.

Det gode byrum gør et område attraktivt

Flere undersøgelser peger på, at det er de gode byrum med en høj grad af arkitektonisk kvalitet, som er med til at gøre et område attraktivt.  Det er huse med historie og  stemning, der kan være med til at tiltrække nye borgere. Og når der kommer nye mennesker til, så er det også noget, der skaber vækst.

quote Det er en rigtig god idé. For så får vi fokus på alt det gamle håndværk, og fokus på huse, der er værd at bevare.

Joachim Aagaard, husejer, Skibby

Samtidig kan en registrering af de bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer også fungere som oplysning til folk, der bor i området.

På den måde ved nye investorer, hvilke huse man ikke bare kan bygge om, men som skal have en særlig beskyttelse og man kan bevare vores fælles kulturarv.

Et møde med fokus på den nye registrering af huse.   

Det er årsagen til, at Frederikssund Kommune nu sætter gang i projektet med at få kortlagt de bevaringsværdige huse og kulturmiljøer i Skibby.

Der er informationsmøde den 21. marts. Det er klokken 19:00 til 20:30. Og det er i Gymnastiksalen på Skibby Fritidscenter.

quote Hvis man ved, at det hus, som man bor i, er bevaringsværdigt, så kan vi undgå, at folk sætter nye plastictagrender op. Og vi kan undgå, at folk bruger de moderne løsninger på et fint gammelt hus.

Joachim Aagaard, husejer, Skibby

På mødet vil folk fra Frederikssund Kommune præsentere projektet. Og du kan få at vide, hvad det betyder for dig, hvis dit hus bliver erklæret bevaringsværdigt.

Husene bliver vurderet efter SAVE-metoden.

Selve udpegningen af de specifikke huse står Frederikssund Kommune for. Det sker ud fra statens metode SAVE.

Metoden bruger en række objektive kriterier, som ejendommene bliver vurderet efter. Så her i løbet af foråret og sommeren vil man i Skibby opleve folk, der går rundt og registrerer nogle af ejendommene.

Derudover er der allerede lavet registreringer i andre områder af kommunen, eller der bliver lavet registreringer på et  senere tidspunkt.

Formålet med at registrere de bevaringsværdige bygninger er at få skabt et administrationsgrundlag, så der er ens vilkår for alle.

Samtidig vil kommunen gerne have en debat om den levende bygningsarv - altså hvor der er plads både til at bevare og til at udvikle byerne. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere