Omstridt solcellepark droppes - naboklager har ikke haft betydning, siger udvalgsformand

En solcellepark ved Jægerspris bliver sandsynligvis droppet, efter at man alligevel har erklæret området, hvorpå den skulle bygges, for uegnet.

Det var ellers lagt fast, at en solcellepark på størrelse med omkring 340 fodboldbaner ved Dalby Huse ved Jægerspris. Dette til naboernes store frustration.

Men nu kan netop naboerne igen ånde lettet op.

Området er nemlig alligevel ikke egnet til en solcellepark, vurderer administrationen i Frederikssund Kommune.

Jørgen Bech (V), formand for Plan- og Miljøudvalget i forventer derfor, at forslaget vil blive stemt ned tirsdag, når der er udvalgsmøde, siger han til TV 2 Lorry.

Skyldes ikke nabo-protester

Det er blot få dage siden, at TV 2 Lorry var med til et møde mellem Henrik Mentz fra Greengo, virksomheden bag solcelleprojektet, og flere af naboerne til projektet, der ejer flere sommerhuse, der ligger klos op af det område, hvor Greengo planlagde at bygge solceller. 

- Nu har jeg sådan en dejlig mark derude. Hvor jeg nyder udsigten, dyrene og bonden, der dyrker sin jord. Skal vi sidde og kigge på sådan noget? lød det da fra en af de berørte sommerhusejere, mens andre tilstedeværende stemte i.

Jørgen Bech afviser dog, at naboernes protester har påvirket administrationen til at erklære området uegnet til en solcellepark:

- Der er ikke tale om en nabohøring eller noget i den stil. Det er det rent faglige forhold omkring et sådant anlæg, der er årsagen til, at vi nu får den anbefaling, at vi siger nej til ansøgningen, siger han.

Frederikssund Kommune er nu igang med at undersøge, hvor det i stedet er muligt at etablere en stor solcellepark:

- Jeg kunne personligt godt forestille mig, at der kunne være nogle arealer for eksempel langs en motortrafikvej eller en kommende motorvej eller nogle andre steder, hvor det ville være en mulighed, siger Jørgen Bech.

Kort nyt

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20200624-170308-L-1920x1280we

playGodt nyt til badegæster: Populær strand forbedres

25_seconds

playStrid i landsretten - beboere i Fredens Havn kan blive hjemløse

dunkene

playKøbenhavnske forskere bag banebrydende metode: Så meget kemi afgiver drikkedunke

Pandaer

playZoos hanpanda vil hellere tygge i bambus end parre sig

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere